SEGRE

ELECCIONES

Junts aconsegueix 98 alcaldies a Lleida, ERC n'obté 85 i el PSC, dinou

Un total de sis municipis més tindran un càrrec compartit || Partits independents governaran en nou localitats

Àger - Mireia Burgués, de Junts, continuarà com a alcaldessa d’Àger a l’aconseguir majoria absoluta a les eleccions municipals amb cinc dels set regidors de l’ajuntament. Per la seua part, Independents per Àger-AM, marca blanca d’ERC,  ...

Àger - Mireia Burgués, de Junts, continuarà com a alcaldessa d’Àger a l’aconseguir majoria absoluta a les eleccions municipals amb cinc dels set regidors de l’ajuntament. Per la seua part, Independents per Àger-AM, marca blanca d’ERC, ...AYUNTAMIENTO DE ÀGER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Junts ha aconseguit finalment l’alcaldia de 98 dels 231 municipis de Lleida. Són 9 menys que en el passat mandat. D’altra banda, ERC n’ha obtingut 85 davant les 93 dels últims quatre anys. El PSC estarà al capdavant de 19 poblacions, quan en l’últim mandat eren una dotzena. A aquests municipis cal sumar els que tindran alcaldies compartides. A Alcarràs i Riu de Cerdanya el càrrec l’ocuparan Junts i ERC.

A Almenar, Soses i Artesa de Lleida ho faran els republicans i el PSC. A Almacelles l’alcaldia es repartirà entre Amunt Almacelles, els comuns i ERC. En el cas de Junts, s’ha de destacar que tenia majoria absoluta a Sarroca de Bellera, encara que una de les seues edils va votar Marta Moyes, de la candidatura socialista, i aquesta es va convertir en primera edil.

A Alguaire l’alcaldessa és Imma Roca, l’única regidora de la Junts, al rebre el suport dels cinc edils independents (vegeu SEGRE d’ahir).Mentrestant, formacions al marge dels partits han aconseguit nou alcaldies, entre les quals la del Pont de Suert. La CUP i Per Tu governaran en 4 municipis cada partit; Pacte Local, en 3; Convergéncia Aranesa, en 2, i el PP, en 1.D’altra banda, Unitat d’Aran es va reivindicar com a primera força a Bossòst. El seu portaveu, Amador Marqués, va lamentar l’acord entre l’agrupació d’electors Vesins i Vesies i Convergéncia Aranesa i va assegurar que “és un pacte legítim però clarament polític i precari, l’únic objectiu del qual és expulsar UA del govern”.

tracking