SEGRE

ART ESTADES

Reinterpreten Guillem Viladot a partir de música, refranys i la IA

A la segona residència de creació Lo Niu de Lo Pardal a Agramunt

Els tres artistes participants aquest any a la residència Lo Niu de Lo Pardal a Agramunt.

Els tres artistes participants aquest any a la residència Lo Niu de Lo Pardal a Agramunt.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala d’exposicions temporals de Lo Pardal d’Agramunt s’ha convertit en un taller de creació fins al proper 27 d’agost. Allà els tres artistes seleccionats en la segona edició de la residència Lo Niu preparen els seus projectes artístics vinculats amb l’obra de Guillem Viladot. El director de la Fundació Privada Guillem Viladot Lo Pardal, Pau Minguet, va explicar que aquesta residència pretén mostrar una vegada més que “Guillem Viladot és un personatge molt vigent.

I què millor que demostrar-ho amb artistes contemporanis per reinterpretar-lo en diferents disciplines”. L’artista Jaume Simon Contra, de la Portella, proposa el projecte Melomanies creuades. Partint de la col·lecció privada de música de Viladot (vinils, CD, i cassets), Simon estableix connexions “remesclant cançons i creant versos a partir d’un personatge inventat que es diu William Dotville”.

Simon va explicar que va saber de l’existència de la col·lecció de música de Viladot arran d’un article. Un altre artista seleccionat és David Urazan, de Colòmbia i establert a Barcelona, que “connecta el Viladot del passat mitjançant els seus poemes visuals amb la intel·ligència artificial per reinterpretar les seues paraules”. Finalment, David Ricart, de Vilanova i la Geltrú, investiga els refranys populars a partir d’entrevistes amb persones grans d’Agramunt i d’un llibre en el qual el pare de Viladot en va recollir alguns. A partir d’aquí, Ricart vol “fusionar l’àmbit popular amb el llenguatge d’art contemporani a partir de la tradició oral i material del territori”.

Dos anys impulsant artistes

La residència Lo Niu, que va nàixer el 2023 coincidint amb el centenari del naixement de l’artista d’Agramunt, està organitzada per la Fundació Guillem Viladot Lo Pardal i l’ajuntament d’Agramunt. A més, compta amb la col·laboració d’Òmnium Cultural Segarra-Urgell, la Fundació Joan Brossa i l’Associació Alba (Cal Carreter).El resultat del treball d’aquests tres artistes que porten a terme la residència es podrà veure en una exposició que s’inaugurarà el dia 7 d’octubre en el marc de la Fira del Torró d’Agramunt.

tracking