SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

Àger licita obres per obrir aquest mateix any la Casa del Montsec

Oferirà informació turística i promocionarà productes locals

L’edifici buit i inacabat de la Casa del Montsec, a Àger.

L’edifici buit i inacabat de la Casa del Montsec, a Àger.MARC CODINAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament d’Àger ha tret a concurs les primeres obres per obrir al públic aquest any la Casa del Montsec i donar ús a aquest edifici inacabat a l’entrada del poble que porta més d’una dècada buit. Aquests treballs, amb un pressupost de licitació de 89.535 euros, tenen com a finalitat habilitar a la planta baixa una oficina de turisme i un espai dedicat a la promoció de productes alimentaris de proximitat. La Generalitat va iniciar el 2010 la construcció d’aquest edifici, que havia de ser un centre d’interpretació de la Serra del Montsec.

Tanmateix, les obres van quedar interrompudes poc després, en plena crisi econòmica, que va propiciar també la dissolució del Consorci del Montsec. L’immoble va passar el 2012 a mans de l’ajuntament, sense recursos per culminar les obres, i des d’aleshores s’ha anat deteriorant. Més d’una dècada després, el consistori ha rebut una subvenció del fons europeu Leader per dur a terme aquests primers treballs.

A mesura que pugui accedir a nous ajuts, plantejarà més actuacions per donar ús a la resta de l’edifici. Instal·lar una sala d’exposicions o un espai de coworking són algunes de les opcions que sospesa.

tracking