SEGRE

PROGRAMES COMMEMORACIÓ

El Canal 33 dedica la nit a recordar Ramon Llull

Documental sobre la vida del filòsof en el 700 aniversari de la seua mort || Després, un concert medieval amb Jordi Savall

Jordi Savall, a l’esquerra, en el concert dedicat a Ramon Llull.

Jordi Savall, a l’esquerra, en el concert dedicat a Ramon Llull.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Canal 33 dedica la nit d’avui a recordar la figura de l’escriptor i filòsof mallorquí Ramon Llull, en el 700 aniversari de la seua mort. A les 22.10, recupera la pel·lícula Jo, Ramon Llull, una docuficció que combina l’apassionant vida de Llull –amb un tractament de TV movie– i el món medieval que li va tocar viure –amb un tractament documental–.

Jordi Bosch i Roger Casamajor –de la Seu d’Urgell– interpreten el filòsof de gran i de jove, respectivament, acompanyats per Dafnis Balduz (Simó de Puigcerdà), Nao Albet (Jaume II), Lluís Soler (prior), Fermí Reixach (ermità) i Abdelalí El Aziz (Omar). Una coproducció de TV3, Som Batabat i La Xarxa, dirigida el 2016 per Joan Gallifa i Antoni Tortajada. Aquest últim és l’encarregat d’oferir la part documental del llargmetratge. Visita els escenaris reals de l’època i entrevista experts en la figura i obra de Llull.

Després de la pel·lícula, a les 23.50, el Canal 33 oferirà el concert Ramon Llull: temps de conquestes, de diàleg i desconhort, un recital dirigit pel mundialment prestigiós musicòleg especialitzat en música antiga i gambista Jordi Savall basat en la vida, el temps i l’obra de Ramon Llull, amb els instruments medievals d’Hespèrion XXI, els músics orientals i les veus de la Capella Reial de Catalunya.

tracking