SEGRE

SETMANA DE LA COMUNICACIÓ

“Al crear Pocoyó vaig pensar a fer un Chaplin per a nens”

Conferència a la UdL del creador de la sèrie d’animació, Guillermo García

Guillermo García, ahir al Rectorat de la UdL.

Guillermo García, ahir al Rectorat de la UdL.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Setmana de la Comunicació de la UdL va comptar aquest dimecres amb un dels referents de l’animació televisiva a Espanya, Guillermo García, creador, guionista i director de la sèrie infantil Pocoyó. Va impartir una conferència en la qual va parlar del procés de creació i dels motius pels quals Pocoyó es va convertir en un fenomen mundial. “Quan vaig crear Pocoyó el meu objectiu era fer un Chaplin per a nens, una sèrie molt visual, com el cine mut, els dibuixos clàssics de la Warner o la Pantera Rosa.” El fons blanc en el qual transcorren les històries també té a veure amb això, la imatge és senzilla i neta, i facilita la lectura visual.

Per a García un altre dels secrets del seu èxit es troba en la parella Pocoyó i Pato. “Tot sorgeix del contrast que existeix entre els dos personatges. Pocoyó representa el caos i Pato l’ordre, l’irracional contra el racional. D’allà naixen els conflictes i les històries.” Al principi, va explicar García, els productors “volien que Pocoyó fos bo, que no fes coses dolentes, però jo no volia subestimar els nens, volia que veiessin que fer coses dolentes té les seues conseqüències i transmetre valors. Per exemple, si ets egoista, et quedaràs sol. Pocoyó és al contrari que els Teletubbies, unes boles de colors, feliços i sense personalitat, en un món en què si cauen, reboten”.

Movistar+ inverteix més en el futbol que en sèries o cine Ni el cine ni les sèries. El contingut més car i en el qual més inverteix Movistar+ són els drets del futbol. Així ho va afirmar aquest dimecres Manuel Aldana, gerent de continguts de la plataforma propietat de Telefónica en la primera ponència de la jornada en la Setmana de la Comunicació, dedicada a la ficció televisiva. Aldana va explicar que un dels reptes més importants a què s’enfronten les distribuïdores és el de diferenciar-se de la resta amb la quantitat de sèries que s’ofereixen. “Hi ha un canvi en els hàbits del consumidor i existeix el risc de sobresaturació de sèries.”

tracking