SEGRE

TELEVISIÓ ENTREVISTA

Toni Soler: «La meua vocació mai ha estat ofendre la gent»

TONI SOLER | Presentador

«La meua vocació mai ha estat ofendre la gent»

«La meua vocació mai ha estat ofendre la gent»CCMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Articulista a l’Ara, director del Polònia i ara presentador d’Està passant. Com compagina tota aquesta feina?

Es tracta de reajustar el grau de dedicació que tens en cada cosa i saber organitzar-te bé. Evidentment, no hauria pogut començar una aventura televisiva nova si el Polònia no fos un programa que ja està molt consolidat.

Tenia ganes de tornar a posar-se davant de les càmeres?

La veritat és que sí, ho trobava a faltar. Vaig començar fa vint anys a Malalts de tele i vaig pensar que ja no tornaria a posar-me davant de les càmeres, però quan em van oferir aquest format vaig pensar que seria ideal per a mi. No vaig dubtar a acceptar-ho.

El programa es pot considerar un avanç del TN Vespre però en format satíric?

No, perquè el Telenotícies és molt rigorós i explica els temes amb molt de detall. El nostre programa és un aperitiu que pretén anticipar algunes de les claus del dia i, sobretot, fer riure. Són espais que es complementen però cadascun té la seua funció.

Diria que tot en la vida es digereix millor amb humor?

Sí, per descomptat. En moments de cert dramatisme, en els quals tot sembla inapel·lable, cal intentar posar-hi un punt d’humor. Les coses continuen sent importants però el fet que segons com les tractis també poden ser divertides fa que el dia a dia sigui més passable.

No és fàcil fer sàtira política i fa més de dotze anys que vostè dirigeix Polònia. Ha tingut algun problema amb la justícia?

No, excepte alguna multa de trànsit. He tingut alguns petits disgustos propis d’una persona que es dedica a l’humor, sobretot a les xarxes socials. També hi ha personatges que s’han pogut sentir maltractats, però sempre estic atent a les crítiques perquè la meua vocació mai ha estat ofendre el màxim de gent possible.

Fiscalia ja els ha avisat sobre l’emissió de l’anunci del referèndum?

No, la Fiscalia no ens ha dit res. No sé si ha dit alguna cosa a TV3 però, si és així, no ens n’hem assabentat.

Una crítica publicada al diari Ara comentava que encara hi ha molt per millorar a Està Passant. Què n’opina?

Hi estic totalment d’acord. De tots els programes que he fet, l’estrena més plàcida que he tingut ha estat aquesta. Com passa a tots els espais diaris, continuarà evolucionant i perfeccionant-se.

La política catalana donaria tant de joc si no hi hagués l’actual conflicte Catalunya-Espanya?

Sí que és veritat que el que passa ens aporta molt material, però si Catalunya acaba sent independent segur que hi haurà molts motius per fer broma. Podem parlar de tot però ara ens veiem obligats a tractar el monotema de la independència perquè també és important.

tracking