SEGRE

LLEIDA TV FESTES

Especial a Lleida TV sobre les 'noces' de Ramon Berenguer i Peronella

Resum de l’‘enllaç reial’ que Moros i Cristians va representar diumenge a la Seu Vella || Recrea l’esdeveniment històric del 1150

Posada en escena de la cerimònia, amb els nuvis en segon pla.

Posada en escena de la cerimònia, amb els nuvis en segon pla.LLEIDA TV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida TV emet a les 16.30 hores un programa resum de la recreació dels casaments entre Peronella d’Aragó amb Ramon Berenguer IV. Lleida Televisió segueix emetent així els actes festius que organitza l’Associació de Moros i Cristians de la ciutat amb la retransmissió de la cerimònia, celebrada al Turó de la Seu Vella el passat cap de setmana, dins dels actes previs a les Festes de Tardor de Lleida.

Aquest any, l’esdeveniment, organitzat per l’Associació de Moros i Cristians, va celebrar el seu dotzè aniversari, amb els actors Eduard Molins i Abril Pinyol –tots dos formats a l’Aula Municipal de Teatre– donant vida als dos protagonistes. Així, el programa reviu l’enllaç que va tenir lloc l’any 1150, quan Lleida va acollir el gran casament de Ramon Berenguer, comte de Barcelona, amb Peronella, reina d’Aragó.

El pati del Castell del Rei s’engalana per rebre els camperols, els fusters, els monjos, els joglars, els arquers i, fins i tot, els Cavallers del Temple. Tots ells seran testimonis d’una celebració que, ja al segle XXI, rememora i reivindica la història de la ciutat, per afavorir el coneixement i promoure l’arrelament i la pertinença.

D’altra banda, Lleida TV emetrà a les 18.30 hores la segona entrega del Kastanya.cat, amb la jove artista Paula Valls com a convidada d’aquesta setmana.

tracking