SEGRE

PATRIMONI ART

Guissona recupera nou obres restaurades pel Museu de Lleida

Les restauradores mostren les portes d’armari sota l’atenta mirada de l’alcalde de Guissona.

Les restauradores mostren les portes d’armari sota l’atenta mirada de l’alcalde de Guissona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu de Lleida restaura, des de l’abril passat, nou objectes procedents del Museu de Guissona Eduard Camps Cava, adherit al juny a la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran. És previst que els treballs acabin a finals d’any i que posteriorment les peces puguin ser exhibides en aquest equipament de la Segarra. Es tracta d’obres d’època barroca, datades d’entre els segles XVII i XVIII majoritàriament, bona part de les quals van ser cremades durant la Guerra Civil. En concret, una talla de fusta policromada, que representa sant Joan Baptista, una altra amb restes de policromia daurada d’una Verge amb el Nen Jesús, un sant d’orde monàstic, tres capitells de fusta amb restes de policromia i una cadira de tipus castellà, de fusta i pell fixada amb claus de cap, datada d’entre finals del segle XIX i inicis del XX.

Així mateix, hi ha dos portes d’armari de farmàcia amb les representacions de sant Cosme i sant Damià. La conservadora restauradora a càrrec dels treballs, Imma Bové, va destacar precisament el valor d’aquestes últimes peces, així com el fet que puguin veure-se’n unes d’iguals a Solsona. Per la seua part, l’alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, va explicar que la importància del patrimoni romà eclipsa la resta, però va mostrar la seua voluntat de recuperar obres cada any.

Assessorament professionalLa restauradora del Museu de Lleida, Núria Gilart, va explicar que l’actuació forma part de la política de l’equipament de donar suport a la resta de museus de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran. “Intentem assessorar en tot allò que està al nostre abast”, va assenyalar, i va matisar que és complicat establir la mitjana de peces anuals restaurades. “El criteri d’intervenció acostuma a ser segons la necessitat de les obres i el fet que formin part d’una exposició.” En aquesta actuació, el consistori de la Segarra ha invertit un total de 5.800 euros.

tracking