SEGRE

noves tecnologies

Creen una 'app' amb informació en quatre idiomes dels museus catalans

'Visitmuseum' recull una desena de centres lleidatans

L'aplicació Visitmuseum

Creen una 'app' amb informació en quatre idiomes de tots els museus catalans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimecres s’ha presentat Visitmuseum, la primera aplicació mòbil que recull informació dels museus registrats de Catalunya. L’aplicació es presenta en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i actua com a eina de suport a la visita presencial que l’usuari local i turista fa al museu. Complementa el seu recorregut amb continguts visuals i de text perquè es gaudeixi amb detall d’una selecció acurada de les principals peces de cada museu.

La iniciativa, promoguda pel Departament de Cultura i el Departament d’Empresa i Coneixement, neix de la necessitat per part del sistema de museus de Catalunya de dotar-se d’eines per atendre millor el públic estranger que visita els museus i d’assolir un dels reptes per a gran part dels museus del país: oferir continguts de qualitat en diferents idiomes

A Visitmuseum es poden trobar 229 equipaments museístics i més de 1.300 objectes. En concret ,s’hi troben 56 museus de la província de Barcelona, 27 de Girona, 10 de Lleida i 15 de Tarragona. A aquests, s’hi sumen les 121 extensions museístiques (monuments i jaciments, etc.) que depenen dels diversos museus.

Un cop escollit l’idioma, el visitant troba a l’aplicació totes les dades pràctiques per a la visita així com una breu presentació de l’equipament museístic, un recorregut per cada sala on pot llegir i disposar d’imatges explicatives, una mirada detallada i de qualitat dels objectes més destacats i enllaços d’àudio o vídeo que completen la informació, alhora que permet compartir la seva experiència a les xarxes socials.

Visitmuseum ha estat ideat i desenvolupat per les xarxes territorials de museus de Terres de Lleida i Aran, de les comarques gironines i els museus del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i ha estat finançat íntegrament per l’Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET) de la Generalitat de Catalunya.

Descàrrega per a sistema Android

Descàrrega per a sistema Ios

tracking