SEGRE

EQUIPAMENTS FONS

La biblioteca de l'IEI reobrirà al gener després de 3 anys d'obres

|

L’emblemàtica biblioteca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, en una imatge de l’abril de l’any passat.

L’emblemàtica biblioteca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, en una imatge de l’abril de l’any passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La biblioteca hemeroteca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de Lleida reobrirà les portes a començaments de l’any 2017. Almenys en aquest objectiu treballen els responsables de la fundació pública de la Diputació i els de la corporació provincial, que s’han proposat reivindicar l’importantíssim fons local que acull l’equipament cultural. Serà quan s’acabin les obres que van començar l’octubre del 2013 després de desallotjar-se part de l’edifici per deficiències estructurals. Val a recordar que provisionalment, la biblioteca va reobrir l’abril del 2015, coincidint amb la celebració de Sant Jordi, Dia del Llibre, però immediatament després va tornar a tancar per continuar amb la rehabilitació que inclou climatització, pintura o neteja, entre altres aspectes. Així ho va explicar ahir el president de la Diputació, Joan Reñé, durant la Junta Rectora de l’entitat.

Amb aquestes obres s’ha aconseguit que la biblioteca hemeroteca estigui també comunicada amb l’arxiu. Tan sols han estat necessaris petits retocs a les portes i parets contigües de manera que la remodelació inclourà una enorme vidriera que permetrà contemplar l’arxiu. “Serà una bona manera de posar de relleu el fons local, en el qual s’ha d’especialitzar aquesta biblioteca”, va explicar la directora de l’IEI, Montse Macià, que va recordar que inclou des de documents del segle XV, com el que plasma l’arribada del primer impressor a Lleida, Henry Botel. També inclou revistes que daten des de finals del segle XIX fins a l’actualitat. Per això hi haurà un fons local permanent en exposició, “perquè els lleidatans puguin aprofundir en la història que els és pròpia”, va assenyalar Reñé.

Els fons de la biblioteca hemeroteca inclouen més de 1.300 títols locals i comarcals i 2.000 revistes

La reobertura permetrà que els visitants puguin tornar a consultar uns fons que inclouen més de 1.300 títols locals i comarcals i 2.000 títols de revistes generals d’universitats i centres d’estudis, entre d’altres.

La Fundació Pública es prepara per celebrar el 75è aniversari La Diputació de Lleida prepara el 75è aniversari de la fundació cultural de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, que es complirà l’any 2017. Un dels actes destacats serà la reobertura de la biblioteca hemeroteca, però també es portaran a terme activitats commemoratives que s’anunciaran oportunament. Així mateix, l’equipament ja prepara una nova etapa de programació en la qual treballa des de fa mesos. Aquests van ser uns altres dels punts que es van tractar durant la Junta Rectora d’ahir, en la qual alhora es van aprovar una sèrie d’ajuts per un import que suma 880.000 euros destinats a diferents projectes, com la conservació del patrimoni, publicacions periòdiques, béns immobles o la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, a la qual es destinaran 150.000 euros, la meitat dels quals seran aportats per la Generalitat i l’altre 50 per cent atorgats per l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

tracking