SEGRE

música

El Concurs Ricard Viñes serà biennal i tindrà edició Kids

Només tres finalistes accediran a l’última prova

L'acte de presentació del Concurs de Piano Ricard Viñes

El Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes serà biennal i tindrà edició KidsAjuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes de Lleida incorporarà en la pròxima edició, que se celebrarà el 2018, diverses novetats. Així, el premi serà biennal i s’alternarà amb la nova edició per a nens i nenes que es dirà Concurs Ricard Viñes Kids and Youth. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat la nova estructura de la convocatòria amb el director del concurs, Jordi Benseny; la directora tècnica de l’Auditori Municipal Enric Granados, Puri Terrado, i els patrocinadors Jaume Iglesias, d’IFR, i Carme Grasa.

El concurs passa a ser biennal i modifica l’última prova a la qual se sotmeten els concursants seleccionats, a la qual accediran només tres finalistes, que hauran d’interpretar un concert amb l’acompanyament d’una orquestra simfònica, que serà l’Orquestra Simfònica del Vallès. S’hi podran presentar pianistes de 18 a 32 anys i el premi duplica la seva quantitat. Així, el primer guardó està dotat amb 12.000 euros; el 2n amb 6.000, i el 3r amb 3.000.

L’any que no tingui lloc el Premi Internacional es convocarà el concurs de piano per a nens i joves, amb 3 categories: fins a 11 anys, fins a 14 i fins a 17. L’edició Kids es concentrarà en un cap de setmana amb la final i el lliurament de premis el mateix diumenge.

tracking