SEGRE

TELEVISIóN

Mor Elena Santonja, de 'Con las manos en la masa'

L’actriu, pintora i presentadora tenia 84 anys

Mor Elena Santonja, de 'Con las manos en la masa'

Mor Elena Santonja, de 'Con las manos en la masa'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presentadora, pintora i actriu Elena Santonja, que es va fer molt popular amb el seu programa de televisió "Con las manos en la masa", ha mort als 84 anys, segons ha informat avui l’Acadèmia de Cinema en el seu compte de Twitter.

Santonja, casada amb el director de cinema Jaime de Armiñán, es va fer molt popular quan va presentar en TVE en els anys 80 el programa de cuina "Con las manos en la masa", que tenia com a sintonia de capçalera una cançó de Gloria van Aerssen, morta el 22 d’octubre de l’any passat, i la seua germana Carmen, el duo Vainica Doble.

Al programa van acudir a cuinar, entre més de 300 personatges, els escriptors Gonzalo Torrente Ballester i Rosa Chacel, i els actors Fernando Fernán Gómez o Amparo Rivelles, perquè entre ella i el seu marit, deia, "coneixien tothom del cinema, el teatre, la televisió, el circ o els toros".

Va participar en la pel·lícula de José Luis Borau "Crimen de doble filo" i en la de Luis García Berlanga "El verdugo", a més de treballar al teatre a les ordres, entre altres, d’Adolfo Marsillach.

Els últims anys, l’artista, besnéta del pintor Eduardo Rosales, els ha dedicat a pintar, amb exposicions com les que li va dedicar el Centro Cultural Galileo de Madrid.

tracking