SEGRE

institucions

Principi d'acord perquè es pugui rehabilitar el monestir de Sant Ruf

Aquest dijous s’ha constituït formalment el Consell Municipal de Patrimoni

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha arribat a un principi d’acord amb els propietaris del monestir de Sant Ruf per garantir la conservació del monument. Així ho ha anunciat l’alcalde, Àngel Ros, durant la constitució formal del Consell Municipal de Patrimoni. Ros ha explicat que es tracta d’un conveni de cessió d’ús que ha de permetre que l’administració pugui dur a terme treballs de restauració al monestir de Sant Ruf de Lleida. L’alcalde també ha anunciat que demanaran a la Generalitat que l’inclogui en la catalogació de Bé Cultural d’Interès Nacional.

Un altre dels primers acords del Consell Municipal de Patrimoni és el suport al conseller de cultura Santi Vila després de la interlocutòria del jutjat d’Osca en què s’amenaça en obrir la via penal si no es traslladen les obres que Sixena.

El consell, però, neix amb queixes per part d’alguns dels partit de l’oposició per la seva composició, pel nomenament del que va ser cap de llista de ciutadans al Congrés de Diputats, Oscar Úceda, com a un dels seus membres. Ros assegura que hi és present en categoria d’expert, d’historiador i de conèixer de la ciutat de Lleida i del seu patrimoni

El consell també ha aprovat la redacció d’un pla de muralles valorat en més d’un milió d’euros per recuperar aquesta part de la ciutat i l’ampliació dels catàlegs dels edificis protegits.

L'acte de constitució del Consell

Principi d'acord perquè la Paeria pugui rehabilitar el monestir de Sant RufÒscar Mirón

tracking