SEGRE

ART

Un autoretrat de Frida Kahlo s’exposa als EUA per primera vegada en 35 anys

L’oli s’exhibeix aparellat amb una fotografia del seu marit, el muralista Diego Rivera, amb qui es va casar dos vegades

Un autoretrat de Frida Kahlo s’exposa als EUA per primera vegada en 35 anys

Un autoretrat de Frida Kahlo s’exposa als EUA per primera vegada en 35 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un autoretrat de la pintora mexicana Frida Kahlo torna a veure la llum després de 35 anys en una exhibició gratuïta a la galeria Ordovas de Nova York, que estarà oberta al públic fins el 7 de gener vinent.

"Autoretrat", pintat el 1940 com parteix d’un encàrrec per a l’enginyer americà Sigmund Firestone, i que forma part d’una col·lecció privada, és una peça que no s’ha exposat des de 1983 als Estats Units, país on Kahlo va residir durant diversos anys.

La comissària de l’exposició, Pilar Ordovas, va explicar a Efe que la major part dels seus autoretrats es troben en col·leccions públiques a Mèxic, per la qual cosa es tracta d’una "ocasió única" per veure-ho.

Aquesta pintura, en la qual Kahlo llueix joies exòtiques precolombines i una mantellina catòlica al cap com a símbol de la dualitat de les seues arrels, evidencia el seu desig de reforçar la seua identitat a través de representacions de la seua pròpia vida, una cosa que caracteritza a tots els seus quadres.

L’oli s’exhibeix aparellat amb una fotografia del seu marit, el muralista Diego Rivera, amb qui es va casar dos vegades i va mantenir una tumultuosa relació.

"Artistes i amants", títol que dóna nom a l’exposició, recull les unions artístiques més rellevants de mitjans del segle XX a través de l’obra d’onze parelles que no només compartien interessos artístics, sinó també el llit.

A més de Kahlo i Rivera s’exposen obres de parelles com l’expressionista abstracte Jackson Pollock i la seua dona Lee Krasner; Yves Tanguy i Kay Sage, i també Elaine i Willem de Kooning, entre d’altres.

Ordovas va assenyalar que aquesta suggestiva proposta pretén mostrar "el poder de la influència creativa" que sorgeix en les relacions d’amor i d’amistat a través d’una acurada selecció d’artistes amb profunds vincles que van influir les seues creacions.

tracking