SEGRE

música

El nou Doctor Music ja ha llogat el 60% de les finques d'Escalarre i assegura la seua celebració

El festival està previst per al juliol del 2019

Una edició del Doctor Music a Escalarre.

El nou Doctor Music ja ha llogat el 60% de les finques d'Escalarre i assegura la seua celebracióRafa Ariño

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La promotora del Doctor Music Festival ja ha arribat a un acord amb més de la meitat dels propietaris de finques de l'esplanada d'Escalarre (Pallars Sobirà) que ha d'acollir la celebració d'una edició commemorativa del mític certamen musical.

L'alcalde de la Guingueta d'Àneu, Josep Cervós, ha explicat aquest dimecres que dels 200 propietaris de terres, un 60% ja han signat l'acord de lloguer, el que assegura la celebració del festival, prevista per a la primera quinzena del juliol del 2019.

Cervós ha dit que esperen que a finals d'any siguin el 100% les finques que hagin signat l'acord de lloguer. Segons l'alcalde, l'edició 2016 quintuplicarà la superfície de la primera edició, i ocuparà des del nucli de la Guingueta fins a l'entrada a Esterri d'Àneu, per la previsió de més públic, les necessitats de pàrquing i la programació d'activitats paral·leles.

Pel que fa als preus, oscil·len entre els 550 i 750 euros per hectàrea i any, en funció dels dies d'ocupació i l'activitat que s'hi realitzarà.

Una única edició especial

El president de Doctor Music, Neo Sala, va confirmar el juny passat que el famós festival de la vaca tornarà a Escalarre en una única edició especial als 21 anys de la última.

El festival va proyectar les Valls d'Àneu a tot el món amb intèrprets de la talla Lou Reed, David Bowie, Iggy Pop i Patti Smith, entre molts altres.

De moment, encara no hi ha cartell per a l'edició 2016. No obstant, el promotor va assegurar que barrejarà grans grups de vàries èpoques.

L'esperit del Doctor Music originari

En declaracions a SEGRE l'estiu passat, Neo Sala va avançar que el festival commemoratiu tindrà l'essència dels celebrats el 1996, 1997 i 1998, de tres dies i tres nits.

El passat mes de juliol es van complir els 20 anys del primer Doctor Music. A partir d'aquell, més de 20.000 persones van acudir a cadascuna de les edicions, amb noms sobre l'escenari com David Bowie, Lou Reed, Iggy Pop, Patti Smith, Bob Dylan, Neneh Cherry, Sinnead O’Connor, Alice Cooper, Sepultura, Simple Minds, Megadeth, Deep Purple, The Corrs o Bad Religion, entre d'altres.

El 1999, les reclamacions econòmiques de la productora, inassumibles per les administracions, van provocar la cancel·lació del certamen.

tracking