SEGRE

MÚSICA LLIBRES

“No es pot entendre la història de la música espanyola sense Granados”

Walter Clark presenta la biografia del músic

Un moment de l’acte emmarcat en l’Any Granados que va tenir lloc ahir a l’Aula Magna de l’IEI.

Un moment de l’acte emmarcat en l’Any Granados que va tenir lloc ahir a l’Aula Magna de l’IEI.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) va acollir ahir la presentació del llibre Granados, el poeta del piano, una completa biografia del compositor i pianista més internacional de Lleida escrita pel nord-americà Walter Aaron Clark; així com l’epistolari del músic compilat per Miriam Perandones; tots dos volums publicats per l’editorial Boileau.

Per finalitzar l’acte, la pianista lleidatana Carla Fernández Boix va interpretar Valsos poètics i El Pelele. Aquest acte posava fi a la part lleidatana de les jornades Enric Granados del segle XIX al segle XXI, que van començar dimarts a l’IEI i acabaran demà a Barcelona, on entre avui i demà se celebrarà un seminari que aprofundirà en el vincle entre Granados i la capital catalana i que podrà seguir-se en directe via streaming.

Jornades dedicades a la investigació de la figura de l’autor de ‘Goyescas’ i de l’òpera ‘Follet’

Abans de la presentació, Clark va assenyalar que “he dedicat 50 anys a l’estudi de la música espanyola, no per ser-ne un expert, sinó per entendre-la millor i crec que Enric Granados és una figura molt important no només per comprendre la història de la música espanyola, sinó la clàssica en general”. Per la seua part, la vicepresidenta de la Diputació, Rosa M. Pujol, va assegurar que “és un orgull veure com les institucions ens unim per deixar un llegat de coneixement a les generacions posteriors sobre la figura de Granados. Així mateix, l’alcalde, Àngel Ros, va posar èmfasi que “la dimensió de Granados és la seua aportació al Modernisme en l’àmbit de la música”. Aquestes jornades estan organitzades conjuntament per la Diputació, l’IEI, la Paeria, el departament de Cultura de la Generalitat, la Societat Catalana de Musicologia, el Museu de la Música, la Biblioteca de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

tracking