SEGRE

LLIBRES MÚSICA

Vint anys de Roger Mas

El cantautor de Solsona reuneix en un llibre les millors cançons i vivències de la seua trajectòria || A ‘El dolor de la bellesa’ explica la seua visió del món

Imatge promocional del cantautor de Solsona per a la portada del seu llibre, ‘El dolor de la bellesa’.

Imatge promocional del cantautor de Solsona per a la portada del seu llibre, ‘El dolor de la bellesa’.

Creat:

Actualitzat:

“Aquest 2017 es compliran vint anys que corro pels escenaris cantant cançons”, va explicar ahir a SEGRE el cantautor de Solsona Roger Mas. Era un bon moment, doncs, per fer una mirada enrere i explicar-ho en un llibre. Així ho ha fet a El dolor de la bellesa (Empúries), un volum que ha publicat aquest mes de març, en el qual “he reunit les lletres de les cançons que he escrit en aquests vint anys que crec que podrien tenir més interès, però explicades d’una manera diferent, perquè les cançons tenen una mètrica i una estètica poètica que no et permet contar el que s’amaga al darrere o al voltant”. Mas aprofita per explicar les interioritats dels seus millors temes, també amb les vivències, les anècdotes i els pensaments. En definitiva, el món literari d’un cantautor que assegura que “sóc la mateixa bèstia que al principi, però els anys no passen endebades i les experiències que vas sumant i la manera de veure el món va adaptant-se als nous moments”. El títol del llibre remet a la cançó homònima que va publicar el 2010 a l’àlbum A la casa d’enlloc. “És una de les cançons de les quals estic més satisfet amb la lletra, literàriament, i que, a més, tracta d’una cosa com les emocions, que és allò de què sempre m’ha interessat parlar a les meues cançons. És un títol amb el qual d’alguna manera explico l’univers de les meues cançons”, va afirmar l’artista. El llibre repassa temes dels seus nou discos, des de Les flors del somni (1997) fins a l’últim de moment, Irredempt (2015), escatxigats amb pensaments i preocupacions. “El que més em preocupa en l’actualitat és anar passant aquest trànsit nostre per aquest món de la millor manera possible, lluitant cada dia per ser feliç”, va concloure.

“És un misteri saber com reaccionarà el públic quan cantes fora. Això sí, sempre que he actuat lluny he après coses; és molt enriquidor trencar de tant en tant amb la dinàmica de concerts pel territori”.

També avisa que prepara “una cosa gran i bonica” aquest estiu a Lleida ciutat, una “sorpresa” que encara no pot revelar.

Berlín, Viena, Praga i, a l’estiu, Londres i “una cosa gran a Lleida”Roger Mas debutarà el proper dia 30 a Alemanya, a Berlín, i té previst cantar a l’abril també a Viena i Praga i a l’estiu a Londres.

tracking