SEGRE

CINE FESTIVAL

El nou film de Ricardo Darín, ‘Nieve negra’, obrirà la Mostra

Nou llargmetratges d’onze nacionalitats competiran a la secció oficial

Ricardo Darín i Leonardo Sbaraglia, a la pel·lícula ‘Nieve negra’.

Ricardo Darín i Leonardo Sbaraglia, a la pel·lícula ‘Nieve negra’.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova pel·lícula de Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia, Federico Lupi i la catalana Laia Costa, Nieve negra, inaugurarà el proper 30 de març la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya a la Llotja de Lleida. La projecció de la cinta, amb diverses escenes rodades l’any passat a Andorra i l’Alt Urgell, serà una estrena a Catalunya.

La pel·lícula, que no arribarà a les sales comercials fins al mes d’abril, només s’ha projectat aquest cap de setmana passat al Festival de Cinema de Màlaga, on també figura a la competició oficial.

Jorge Meyer, Manuel Pérez Estremera i Héctor Zampaglione integraran el jurat de llargmetratges

A la Mostra serà un dels nou llargmetratges que competiran en la secció oficial a concurs, produccions i coproduccions d’onze nacionalitats.

A Nieve negra, una coproducció argentinoespanyola dirigida per Martín Hodara, el protagonista viu aïllat en un paratge solitari i inaccessible de la Patagònia després de ser acusat de matar el seu germà durant l’adolescència. Precisament durant l’anterior edició de la Mostra, l’abril de l’any passat, Darín, Lupi, Sbaraglia i Costa van rodar escenes de la pel·lícula en paratges naturals d’Andorra, així com també a la serradora i altres locals de Montferrer i a l’aeroport de la Seu, que es va convertir en un aeròdrom de la Patagònia. Part de la “culpa” de la transformació va ser del director artístic de la pel·lícula, el lleidatà Josep Rosell, de Tremp.

Al costat de Nieve negra, també competiran a la Mostra els llargmetratges Viejo calavera (Bolívia-Qatar), Santa y Andrés (Cuba, França, Colòmbia), Mañana a esta hora (Colòmbia-Canadà), La región salvaje (Mèxic), La mujer del animal (Colòmbia), El rey del once (Argentina), Clever (Uruguai) i Aquí no ha pasado nada (Xile).

El jurat que decidirà els premis de la secció oficial de la Mostra estarà integrat per Jorge Meyer, escriptor, guionista de cine i televisió i director de documentals; Manuel Pérez Estremera, exdirector del Festival de Sant Sebastià i vinculat a produccions i espais de cine a TVE; i el fotògraf i reporter gràfic argentí Héctor Zampaglione.

Les invitacions per a la gala inaugural ja estan disponiblesL’organització de la Mostra va posar des d’ahir a disposició del públic les entrades per assistir de forma gratuïta a la gala d’inauguració del festival, el 30 de març vinent, al teatre de la Llotja a les 21.00 hores. Aquestes invitacions poden recollir-se fins que s’esgotin a la seu del Centre Llatinoamericà de Lleida (de 10.00 a 14.00 hores, carrer General Brito, 5) i a la regidoria de Cultura (avinguda Blondel, 64 en el mateix horari). Val a recordar que enguany la projecció de llargmetratges es concentrarà durant quatre dies, de dijous a diumenge, en lloc de les fins ara habituals deu jornades. Això sí, dilluns vinent, dia 27, començaran les projeccions a la UdL a Cappont de la secció de documentals i també les sessions escolars al CaixaForum.

tracking