SEGRE

BELLES ARTS CERTAMENESCOLA MUNICIPAL D?ART LEANDRE CRISTÒFOLLA BALDUFATOC DE FUSTA

La il·lustració de Lleida es promociona

L’Escola d’Art Leandre Cristòfol participa a la Fira Internacional del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya || Catalunya i les Balears, convidades d’honor del principal certamen europeu del sector

Un dels dibuixos de l’il·lustrador lleidatà Josep Torres.

Un dels dibuixos de l’il·lustrador lleidatà Josep Torres.JOSEP TORRES

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La participació la setmana vinent de Catalunya i les Balears com a convidades d’honor d’aquest any de la Fira Internacional del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, a Itàlia, suposarà més de seixanta activitats pròpies en el marc del principal certamen europeu d’un sector en el qual, a banda de l’editorial, té un pes específic el món de la il·lustració.

Així, l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol de Lleida participarà a la fira dins de la programació impulsada per l’Institut Ramon Llull, com a centre educatiu de formació d’il·lustradors. La directora de l’escola, Marta Pallarès, va explicar ahir a SEGRE que “des de l’Institut Llull s’ha convidat tots els centres, una vintena, que imparteixen ensenyament d’il·lustració, com en el nostre cas, que oferim un cicle formatiu d’aquesta especialitat”.

La Fira de Bolonya obrirà dilluns amb més de 1.200 expositors de 75 països i uns 26.000 professionals

L’exposició a Bolonya, de dilluns a divendres al Centro Studi Didattica delle Arti, presentarà tota una sèrie de projectes d’il·lustració d’aquestes escoles. “De fet, cada centre ha seleccionat un projecte d’un estudiant en concret com a mostra del nostre treball”, va assenyalar Pallarès. Des de Lleida podran veure’s les il·lustracions de Josep Torres (Castellserà, 1978), d’un projecte amb què va culminar el cicle formatiu el curs passat. Es tracta dels dibuixos per al llibre Conte de la nit més nit, que editarà una firma mexicana (vegeu el desglossament). Pallarès va afegir que “a Catalunya tenim molt bons il·lustradors i molt bones escoles, amb alguns d’aquests il·lustradors que també imparteixen els seus ensenyaments a les escoles. Per això és important la nostra presència en aquesta fira”.

A més, una vintena d’alumnes de Lleida, amb Marta Pallarès al capdavant, viatjaran també la setmana que ve a Bolonya, on participaran en un concurs de quaderns de viatge. Els dibuixos resultants integraran més endavant una exposició que itinerarà per totes les escoles d’il·lustració participants. “Els estudiants també tindran l’oportunitat de mostrar els seus propis treballs a editors i professionals del sector en tallers i workshops de la fira”, va afegir la directora de l’Escola Leandre Cristòfol.

Establert a Barcelona, aquest lleidatà combina tasques d’il·lustrador freelance amb la de professor. Amb el nom artístic de Quim Torres, els seus dibuixos han estat publicats en llibres d’editorials com Cruïlla, La Galera, Baula, Flies France, Panamericana Colombia i, possiblement, la mexicana El Naranjo. En aquest cas, es tracta del projecte elegit per l’Escola d’Art de Lleida, amb il·lustracions que el dibuixant lleidatà ha creador per a un llibre titulat Conte de la nit més nit.

L’escola de Lleida exhibeix dibuixos de Josep Torres per a un conte L’Escola d’Art Leandre Cristòfol de Lleida participarà en l’exposició d’escoles d’art de Catalunya a Bolonya amb dibuixos de Josep Torres (Castellserà, 1978), que va finalitzar el passat curs el cicle formatiu d’il·lustració que imparteix el centre.

Un dels dibuixos de l’il·lustrador lleidatà Josep Torres.

Un dels dibuixos de l’il·lustrador lleidatà Josep Torres.JOSEP TORRES

Un dels dibuixos de l’il·lustrador lleidatà Josep Torres.

Un dels dibuixos de l’il·lustrador lleidatà Josep Torres.JOSEP TORRES

Un dels dibuixos de l’il·lustrador lleidatà Josep Torres.

Un dels dibuixos de l’il·lustrador lleidatà Josep Torres.JOSEP TORRES

tracking