SEGRE

MúSICA

Pirineos Sur s'obre a música llatina, amb Resident i Battiato com a reclams

El festival se celebra el juliol a Osca

Pirineos Sur s’obre a música llatina, amb Resident i Battiato com a reclams

Pirineos Sur s’obre a música llatina, amb Resident i Battiato com a reclamsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 26 Festival Pirineos Sur obrirà el proper mes de juliol una finestra a la música llatina més innovadora, en una edició que inclou en la seua variada i multicolor programació ganxos per al públic com Residente, Franco Battiato, Diego el Cigala, Crystal Fighters o Youssou N’Dour.

El contingut de la programació ha estat detallat avui en roda de premsa pel director del festival, Luis Lles, que ha explicat els diferents eixos musicals sobre els quals girarà un certamen que inclou una setmana dedicada de forma monogràfica a les noves formes musicals sorgides del continent sud-americà.

"Amanecer Latino" és el títol que englobarà de forma genèrica una part del festival amb què els seus organitzadors pretenen donar a conèixer les propostes musicals originades, segons Lles, en un dels continents, al costat de l’Àfrica, en els quals més creativitat i innovació es dóna en l’actualitat.

Així, Pirineos Sur començarà el proper 14 de juliol a l’escenari flotant habilitat a l’embassament de Lanuza (Osca) amb l’actuació de Diego el Cigala, cantaor que presentarà el seu projecte de fusió "Indestructible", en el qual ret homenatge a grans figures de la salsa com Héctor Lavoe.

Una nit, a més, que portarà prèviament a l’escenari un homenatge flamenc al mort cantautor canadenc Leonard Cohen produït pel seu col·laborador i amic Alberto Manzano i que compta amb la participació de les cantaores Rocío Segura i Paula Domínguez.

Ramón Pérez Joglar, més conegut com a Residente, és, tanmateix, la principal figura d’una setmana que farà bategar el Pirineos Sur al so dels ritmes més variat i original del continent llatí.

Residente, que ja va visitar anys enrere Pirineos Sur amb la seua antiga banda, Calle 13, presentarà en l’edició d’aquest any el seu primer treball com a solista, en què el rap més alternatiu es combina amb ritmes de tot el món i lletres amb un alt contingut polític i social.

En dies successius, en el marc del monogràfic "Amanecer Latino", els diferents escenaris del festival reuniran a solistes i grups emergents com Mateo Kingman (Equador), Orkesta Mendoza (grup texà que combina cúmbies i ranxeres amb el rock), Kumbia Queers (Argentina), Systema Solar (Colòmbia) i Simja Dujov (Argentina).

La setmana dedicada a la música llatina només s’interromprà el 15 de juliol per obrir les portes de l’escenari flotant a Franco Battiato, que amb més de 50 anys de carrera musical, començarà al Pirineos Sur una gira espanyola en la qual les aromes mediterrànies de la seua música exploren nous ritmes electrònics.

tracking