SEGRE

TRADICIONS

Cartell musical per a les Festes de Maig

Antoni Abad combina tradició i noves tecnologies en una obra amb què rememora la seua infantesa lleidatana || Ros aplaudeix que la plàstica de la imatge convisqui amb una cançó dels Gegants

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Antoni Abad, un dels artistes lleidatans més internacionals, és l’autor del cartell de les Festes de Maig. L’alcalde, Àngel Ros, va presentar l’obra ahir en un acte que va comptar amb la presència virtual d’Abad, ja que va estar present via videoconferència, perquè es troba a Venècia representant Catalunya en la 57a edició de la Biennal.

Per primera vegada, el cartell és musical. I és que un codi QR permet descarregar la música dels Gegants de Lleida. En aquest sentit, Ros va explicar que el cartell té molta relació amb la música i amb els dos anys que està vivint la ciutat d’homenatge a Enric Granados pel centenari de la mort (2016) i el 150è aniversari del naixement, que es commemora aquest any. Ros va agrair a Abad que acceptés l’encàrrec de fer el cartell, “que combina la plàstica de la imatge amb la cançó dels nostres Gegants”.

Per la seua part, Antoni Abad va assegurar que, quan va rebre l’encàrrec, li va passar pel cap “una melodia que em recordava la meua infantesa lleidatana, quan corria carrer Cavallers avall, on vivia la meua família, escoltant la música del ball dels gegants”.

Així mateix, l’artista va fer referència a la combinació entre la tradició i les noves tecnologies incorporant-hi un enllaç QR “analògic i tecnològic alhora”. L’ajuntament ha editat un miler de cartells.

Les claus

Artista internacional. Antoni Abad (Lleida, 1956) és un artista reconegut amb la Medalla Morera (1991), el Ciutat de Barcelona (1998 i 2003), el Nacional d’Arts Visuals (2006), el Golden Nica Digital Communities (Àustria, 2006) i l’Orilaxé/ Unesco (Rio de Janeiro, 2008), entre altres guardons.

El cartell d’Antoni Abad.

El cartell d’Antoni Abad.MAGDALENA ALTISENT

tracking