SEGRE

GUARDONS

Un film lleidatà, premi Latino

‘Un millón de hostias’, de David Moncasi, millor pel·lícula documental d’aquest certamen de Marbella || Un retrat de l’únic convent de clausura de Cuba

Moncasi, amb la parella, Barcos, i els fills després de rebre el premi.

Moncasi, amb la parella, Barcos, i els fills després de rebre el premi.TRAMA AUDIOVISUAL

Creat:

Actualitzat:

El cineasta lleidatà David Moncasi va rebre dissabte passat en una gala a Marbella el guardó a la millor pel·lícula documental en els Premis Latino 2017 pel film Un millón de hostias, sobre l’únic convent de monges de clausura a Cuba, en el qual les internes produeixen totes les hòsties que es consumeixen a les esglésies catòliques de l’illa caribenya. Moncasi va recollir el premi acompanyat de la seua parella, Ana Barcos, amb la qual va fundar l’empresa productora Trama Audiovisual, i els seus dos fills, Candela i Bruno.

De fet, la simpatia que li va produir el petit Bruno a la mare superiora del convent va ser una de les raons de pes per les quals el director lleidatà va poder finalment i després de molts intents entrar a gravar en aquest edifici. El film, que es va estrenar l’any passat al Festival de Cine de Màlaga i que el març passat va arribar a les sales comercials de Lleida, al Funatic, no només mostra com es produeixen i es distribueixen les hòsties per tot Cuba sinó que ofereix alhora un retrat actual del país, de la vida quotidiana dels cubans i de les seues opinions sobre els recents canvis polítics a l’illa.

Els Premis Latino, de la fundació Mundo Ciudad a Marbella, promouen la cultura iberoamericana del cine (curts i documentals) i la música. Entre altres categories, Lucrecia es va emportar el premi Latino d’Or a la millor cantant femenina i Hugo Salazar, al millor masculí; i El fantasma de la oficina, al millor curt de ficció.

Compagina la direcció amb reportatges a les cadenes de TV Periodista i director de documentals com La muñeca del espacio (2007) i Las flores de Sión (2011), entre d’altres, David Moncasi va nàixer a Lleida el 1966. Establert a Madrid, està al capdavant amb la seua parella de la productora Trama Audiovisual, amb la qual habitualment treballa per a diferents cadenes televisives. Pel que fa a l’àmbit de l’entreteniment, ha participat en programes com Desafío Extremo (Cuatro) o Bares, qué lugares! (La Sexta). I també en reportatges dels espais Equipo de Investigación (Antena 3) o Comando Actualidad (TVE).

tracking