SEGRE

'Despacito', la primera cançó en espanyol en ser número 1 als EUA en 20 anys

L’anterior va ser la 'Macarena', de Los del Río

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Despacito", del porto-riqueny Luis Fonsi, va assolir aquesta setmana el número 1 de la llista Hot 100 de Billboard i es va convertir en la primera cançó en espanyol que aconsegueix regnar als Estats Units des de "Macarena" el 1996. El tema de Fonsi juntament amb Daddy Yankee va donar el seu impuls definitiu quan el canadenc Justin Bieber es va afegir al fenomen amb una nova versió, i en la nova actualització de l’Hot 100 va arribar a dalt de tot després de pujar des de la tercera posició.

"Despacito" lidera la taula per davant de "That’s What I Like", de Bruno Mars" i "I’m The One", de DJ Khaled, segona i tercera respectivament.

La panamenya Erika Ender, cocompositora de "Despacito", va assegurar en un comunicat que ella i Fonsi "mai" es van imaginar que anava a tenir "un abast tan immens", i que el succeït amb el tema és una "benedicció" per als seus participants i també per a la música llatina a nivell mundial. "El món sencer està cantant i ballant en espanyol", va dir.

Es tracta d’un esdeveniment que la música en espanyol no havia aconseguit des de 1996, quan la "Macarena", del duo espanyol Los del Río, remesclada pels Bayside Boys, va arribar al número 1 als EUA i el va mantenir durant 14 setmanes.

Al seu regnat en la llista mundial, cal sumar la quantitat de llistes Billboard llatines en les quals "Despacito" també és número u actualment.

Doncs per quinzena setmana consecutiva aquesta cançó amb esperit de balada però amb ritme de reggaeton és al capdavant de la llista Hot Latin Songs, seguida de "El Amante", de Nicky Jam, i "Chantaje" de Shakira juntament amb Maluma.

A més, també ostenta la primera posició en les llistes Latin Airplay, Latin Digital Song Sals, Latin Streaming Songs i Latin Pop Songs.

Despacito

'Despacito', la primera cançó en espanyol en ser número 1 als EUA en 20 anys

tracking