SEGRE

TEATRE

'In memoriam', al novembre a la Llotja

Dirigida per Lluís Pasqual, l’obra ha estat un dels èxits de la temporada del Lliure || Homenatge a la Quinta del Biberó

Inmemoriam

InmemoriamTEATRE LLIURE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pròxima temporada del Teatre de la Llotja comptarà entre els seus espectacles estrella amb la representació d’In memoriam. La quinta del biberó, un homenatge a aquells joves de tot just 17 i 18 anys reclutats l’abril del 1938, cridats a lluitar al capdavant a la Batalla de l’Ebre de la Guerra Civil Espanyola sabent que el seu destí més probable seria la mort. Molts d’ells, tanmateix, no es van adonar que els havien enviat “a l’escorxador” fins a arribar a les trinxeres.

Escrit i dirigit pel dramaturg català Lluís Pasqual i interpretat per sis joves actors de la Kompanyia Lliure, In memoriam arribarà a Lleida al novembre, després que inaugurés la passada edició, la XXV, del festival Temporada Alta de Girona i posteriorment es convertís en un èxit al Teatre Lliure de Barcelona. Més tard va fer temporada a Madrid i gira espanyola.

L’espectacle teatral ‘In memoriam’ va obrir la XXV edició del Festival Temporada Alta de Girona

L’obra, que malgrat l’intens dramatisme ofereix també algunes pinzellades d’humor, està construïda per Pasqual a través del colpidor testimoni de diversos supervivents de la batalla de l’Ebre que durant un any va entrevistar el director, encara que una de les principals fonts d’inspiració va ser precisament un oncle del director. De fet, algun d’aquests supervivents van acudir a veure l’obra a Barcelona.

Els actors aconsegueixen arribar al públic fins a dos moments cabdals: quan maten per primera vegada i quan els ha arribat l’hora de morir i estan acompanyats de forma puntual a l’escenari per diversos músics que tocaran el violí, el violoncel, el clavicèmbal i l’orgue, a més d’un cantant. Entre els diàlegs dels soldats sona la música de Claudio Monteverdi o les veus de Francisco Franco i Juan Negrín en determinats moments de la trama que, a més, s’il·lustra amb imatges reals de la guerra projectades darrere dels actors en una pantalla gegant.

Així mateix, tant al principi com al final de l’espectacle, aquesta mateixa pantalla recull els noms dels desapareguts en combat.

tracking