SEGRE

MÚSICA

Els Pallars lideren el Femap

El Festival de Música Antiga dels Pirineus, amb tretze concerts al Jussà i al Sobirà || Activitats en deu municipis, la tercera part dels participants

El director del Femap i representants municipals, ahir a Sort.

El director del Femap i representants municipals, ahir a Sort.FEMAP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques del Pallars Jussà i el Sobirà lideraran aquest estiu el cartell de concerts del Festival de Música Antiga dels Pirineus. La setena edició del certamen, de l’1 de juliol al 27 d’agost, oferirà fins a tretze recitals en deu municipis dels Pallars, gairebé la tercera part dels participants en aquest festival, el més gran d’Europa dedicat a la música antiga.

L’ajuntament de Sort va acollir aquest dijous la primera de les presentacions del festival pel territori, abans de la inauguració l’1 de juliol a la catedral de la Seu d’Urgell, que com va avançar SEGRE el mes passat serà un espectacle de cançons i danses basast en El Llibre Vermell de Montserrat. Així doncs, al Pallars Jussà acolliran concerts i diverses activitats paral·leles (visites guiades al patrimoni, degustació de productes de proximitat) els municipis de Tremp (dos recitals), la Pobla de Segur, Salàs de Pallars, Castell de Mur (que s’incorpora aquest any al festival) i la Torre de Capdella (dos recitals, un dels quals al refugi de l’estany Gento, amb accés en telefèric).

Pel que fa al Sobirà, els concerts se celebraran als municipis de Sort (dos, un dels quals a Montardit de Dalt), Esterri d’Àneu, Alt Àneu (a València d’Àneu), la Guingueta d’Àneu (a Escalarre) i Lladorre (a Tavascan). El director del festival, Josep Maria Dutrèn, va destacar l’augment de municipis participants, des de 28 fins als 34 d’aquest any (divuit dels quals a les comarques de Lleida), en un programa que inclou quaranta-nou concerts (27 a Lleida).

Les claus

  • Juliol i agost. La setena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus arrancarà l’1 de juliol a la Seu d’Urgell i conclourà el 27 d’agost al Castell de Mur.
  • Mig centenar de recitals. La programació del festival inclou un total de 49 concerts, 27 a les comarques de Lleida: set al Pallars Jussà, sis al Sobirà, vuit a l’Alt Urgell (sis a la Seu), dos a l’Alta Ribagorça, tres al Solsonès i un a Aran.
  • Municipis participants. El Femap arribarà aquest estiu a 34 municipis del Pirineu català, francès i d’Andorra. Més de la meitat, divuit, a Lleida.
  • Tres cites noves a Lleida. Las localitats de Tavascan (Pallars Sobirà), Ceuró (Solsonès) i Castell de Mur (Pallars Jussà) s’han sumat al festival. 
tracking