SEGRE

El SónarPlanta de Sorigué presenta un espectacle immersiu de l'artista Daito Manabe

Es tracta d’una experiència inèdita fruit de la iniciativa que des del 2014 duen a terme el festival Sonar i la Fundació Sorigué

Presentació de

El SónarPlanta presenta un espectacle immersiu de l'artista Daito ManabeEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival Sonar Barcelona ha presentat aquest dimecres "Phosphere", un espectacle de llums i imatges immersives, creat per un dels artistes tecnològics més prestigiosos del món, el japonès Daito Manabe, que a partir de dijous estarà obert al públic del festival.

La instal·lació consta d’un escenari, al qual cal accedir descalç, i utilitza la llum, la projecció i el moviment de les persones per construir un espectacle personalitzable, on el musical, el visual i el cinètic es complementen. Manabe, que ha creat la infraestructura juntament amb seu estudi creatiu Rhizomatiks, ha explicat que "últimament està molt de moda la realitat virtual", però ha assegurat que ell volia experimentar amb aquesta tecnologia inmersiva "des del propi cos, sense necessitat d’ulleres, drons ni artefactes".

Durant la presentació, tres ballarines asiàtiques de la companyia Elevenplay han fet una coreografia, que els assistents al festival podran disfrutar dos vegades al dia, a les 17.00 i a les 19.30 hores, encara que la idea és que el públic "es faci seua" la instal·lació, tal com ha explicat Enric Palau, codirector de l’esdeveniment. Per a això, grups de cinc persones podran entrar a l’escenari, on hauran de jugar amb cinc esferes de llum, ballant al costat d’elles o fent-les rodar, "sempre que no les tirin gaire fort", ha fet broma Manabe.

La instal·lació també inclou espills sincronitzats, màquines de fum, feixos de llum i fins 24 projectors de vídeo, que s’inspiren en les projeccions "mapping" per crear un cromatisme que recorda als processos de cristal·lització dels minerals.

Aquesta experiència inèdita forma part del SonarPlanta, la iniciativa que des del 2014 duen a terme el Sonar i la Fundació Sorigué per promoure la investigació i l’experimentació dels llenguatges creatius entorn de la tecnologia i l’art "new media".

Per a això, aquest any han elegit Daito Manabe, programador creatiu i dissenyador d’interacció, que aprofitarà la seua visita a Barcelona per pronunciar una xarrada dins del festival, com també ho farà una de les estrelles del cartell, Björk, amb la qual el japonès ha treballat en la seua faceta de DJ i compositor.

tracking