SEGRE

MEDI AMBIENT ORDENANCES

Impuls al ‘carnet’ per poder recollir caragols a les finques d’Alfarràs

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació Acció Social d’Alfarràs, que reuneix el col·lectiu d’ètnia gitana del municipi, va celebrar ahir una reunió per informar dels avenços al respecte de la creació del carnet que els permetria recollir caragols amb totes les garanties legals i sanitàries. El president de l’entitat, Antonio Jiménez, va explicar que els Mossos i la Guàrdia Civil no els deixen recollir caragols i que treballen per poder continuar fent-ho.

Així mateix, el president de l’Associació Futur, Paco Salazar, va apuntar que volen assegurar una ocupació al poble gitano davant de les prohibicions que municipis com Almenar han posat en la recollida. Va afirmar, a més, que intenten trobar un marc legal que els permeti poder tirar endavant la iniciativa dels carnets, perquè “és un tema urgent”. Va assegurar també que no descarten la creació d’una cooperativa de caragols amb denominació d’origen (vegeu SEGRE del 12 de maig).

A la trobada també va assistir el responsable de proximitat al Segrià dels Mossos d’Esquadra, Xavier González, que va explicar que hi va assistir per conèixer les inquietuds del col·lectiu.

Un moment de la reunió a la sala d’actes del consistori.

Un moment de la reunió a la sala d’actes del consistori.ÓSCAR MIRÓN

tracking