SEGRE

XIV FESTIVAL INTERNACIONAL

La Rioja s'emporta el concurs de bandes

Prop de 600 músics de nou formacions de tot l’Estat, en un concert d’excepció als Camps Elisis || Interpretació conjunta del pasdoble català ‘Avant! Sempre avant!’, de l’any 1912

Els Camps Elisis es van omplir de públic per acollir prop de sis-cents músics de bandes.

Els Camps Elisis es van omplir de públic per acollir prop de sis-cents músics de bandes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Camps Elisis van acollir aquest diumenge el colofó del Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida. Les formacions que han participat en la 14a edició es van reunir en una desfilada excepcional al passeig central del parc i van oferir un concert cada una.

La cloenda va culminar amb l’entrega de premis del Concurs Internacional de Bandes Simfòniques, que es va emportar la Banda Simfònica de la Rioja. La Banda Municipal de Música d’Alcanar i la Societat Unió Musical de Soneixa van quedar en segon i tercer lloc, respectivament.

Un dels moments més emotius de la jornada va ser la interpretació conjunta del pasdoble català Avant! Sempre avant!, compost per Cosme Ribera el 1912 i dedicat als músics de la Banda Popular de Lleida, precedent de l’actual Banda Municipal que dirigeix Amadeu Urrea.

Els prop de sis-cents músics que han format part del festival pertanyien a nou bandes: la Societat Unió Musical de Soneixa, la Banda Municipal de Música d’Alcanar, la Banda Simfònica de la Rioja, l’Agrupació Musical Rapitenca, l’Asociación Musical Gaspar Sanz de Calanda, la Banda de Música del Camp Redó, la Banda de Música de Sa Pobla, la Unión Musical Porteña i l’amfitriona, la Banda Municipal de Lleida.

També es van entregar els premis del Concurs d’Arts Plàstiques, que fomenta la imaginació i la creativitat per fer instruments amb objectes i materials reciclats. El primer va ser ex aequo per als alumnes de l’institut Castell dels Templers de Lleida, pel treball Xilotemplers, i els alumnes Cesc Piñol i Robert Tasnad, de l’institut L’Olivera de la Granadella, pel treball Cordòfon. El segon i el tercer premis van ser per als alumnes Albert Nogués i Òscar Mateo, respectivament, també de l’institut L’Olivera de la Granadella.

El Fem Banda ha permès gaudir de música en directe de bandes vingudes de Mallorca, València, la Rioja, Aragó i Catalunya. El festival, a més, aposta pels compositors catalans i les bandes simfòniques van interpretar l’obra guanyadora en el concurs de composició de la Federació Catalana de Societats Musicals de Catalunya, el poema simfònic Everest: The great ascent, d’Ignasi Reverté.

També es va fer una cercavila per l’Eix Comercial, en què les bandes van mostrar la seua versatilitat i espectacle. Finalment, també hi va haver concerts a Alcarràs i Torres de Segre.

Els Camps Elisis es van omplir de públic per acollir prop de sis-cents músics de bandes.

Els Camps Elisis es van omplir de públic per acollir prop de sis-cents músics de bandes.MAGDALENA ALTISENT

tracking