SEGRE

POLÍTICA

Puig ja és conseller de Cultura

El fins ara director general de Cultura Popular, Associacionisme i Accions Culturals va substituir ahir Santi Vila || És un ferm defensor del folklore

Puig

PuigRUBEN MORENO / GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou conseller de Cultura, Lluís Puig (Terrassa, 1959), va prendre aquest dimecres possessió del seu càrrec en un acte al Palau de la Generalitat, presidit pel president, Carles Puigdemont, i va asseverar que entén la cultura com a “motor de llibertat, una eina de transformació social”. El traspàs de carteres entre el seu predecessor, Santi Vila, que assumeix la conselleria d’Empresa i Coneixement, està previst per avui, dijous.

Puigdemont, que va recordar el treball de Vila, va agrair a Puig el seu “compromís” i “fermesa” a l’acceptar el càrrec i el va descriure com un home solvent a nivell cultural, amb prestigi en el sector. El nou conseller va assegurar que tots els àmbits culturals estan necessitats i que no en prioritzarà cap d’especial, i va afegir que amb tots es treballarà transversalment, des dels micropobles de Catalunya fins a la gran capital.

Amb una llarga trajectòria a la conselleria, va dir que sota la presidència d’Artur Mas li va tocar gestionar una caiguda al sector de la cultura importantíssima, mentre que amb Puigdemont el sector ha agafat una mica de “musculatura, energia i optimisme”, que ajuda a tirar endavant.

D’altra banda, en declaracions a Catalunya Ràdio, es va referir als recels i les crítiques rebudes des d’alguns sectors, al venir de l’àmbit de la cultural popular: “Si a algú li fa al·lèrgia la paraula folklore, em sap greu. És la saviesa d’un poble i la meua cultura popular em porta a entendre de grafitis i de moltes obres d’art contemporànies.”

El litigi de l’art sacre, el conflicte més “urgent” que hereta El conflicte més “urgent” que haurà d’assumir Puig és el litigi per l’art del Museu de Lleida procedent del monestir de Sixena. Dimarts, la Generalitat va presentar un recurs de reposició davant del jutjat número 1 d’Osca en contra de l’última resolució que ordena el trasllat a Sixena, abans del 31 de juliol, de 44 obres d’art que conserva el Museu de Lleida des de fa dècades. Aquest dimecres, en declaracions a Catalunya Ràdio, va afirmar sobre el tema que “és una patata calenta, però les graelles estan posades i haurem de jugar”, mentre que va demanar més temps per situar-se.

tracking