SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES

El Festival Esbaiola't, un èxit anticipat

El certamen ja ha venut en només tres setmanes el 70 per cent de les entrades que s’han posat a la venda en línia || Desena edició, amb quatre jornades d’espectacles, de dijous a diumenge

Un espectacle d’acrobàcies circenses en l’edició de l’any passat del Festival Esbaiola’t.

Un espectacle d’acrobàcies circenses en l’edició de l’any passat del Festival Esbaiola’t.ORIOL RIART

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La desena edició del festival de teatre i circ de les Valls d’Àneu Esbaiola’t arrancarà dijous vinent amb un èxit confirmat de públic, d’acord amb les entrades anticipades que ja s’han venut. En tot just tres setmanes, el certamen ha despatxat a través de la pàgina web un 70 per cent de les localitats que es van posar a la venda de forma anticipada.

Això sí, l’organització avisa que el 40 per cent d’entrades de tots els espectacles estaran a disposició del públic a les taquilles del festival a partir de dijous. S’ha de destacar que, de les disponibles on line, ja s’han esgotat 33 de les 57 funcions i activitats de pagament. La majoria corresponen a la jornada central de dissabte, 16 de 23 espectacles i activitats previstos de pagament.

La pallassa Pepa Plana encapçala un cartell amb 37 propostes a càrrec d’una vintena de companyies

L’organització, la companyia lleidatana La Baldufa i l’ajuntament d’Esterri d’Àneu, va manifestar aquest dilluns en un comunicat la seua satisfacció per aquest resultat, “ja que demostra que el festival va per bon camí, que el públic confia en la programació i que és un esdeveniment que ja està més que consolidat”. En aquests deu anys de programació del festival, han passat més de cent companyies professionals per les Valls d’Àneu, a més de tallers i jocs per als més petits.

Aquest any, la popular pallassa Pepa Plana encapçalarà el cartell d’una programació que, com ja va avançar SEGRE, començarà un dia abans, dijous, i que comptarà amb 37 propostes a càrrec d’una vintena de companyies (set més que l’any passat), a banda de grups i entitats del territori. Tot plegat per celebrar el desè aniversari de l’Esbaiola’t, amb més de vuitanta funcions fins aquest diumenge per a tots els públics.

Altres noms propis del cartell seran La Baldufa (que estrenarà Mon pare és un ogre), La Industrial Teatrera, els veterans Escarlata Circus, els Titiriteros de Binéfar, Roseland Musical o la companyia de circ eia, amb l’obra InTarsi, que al juny va rebre el premi Max de les arts escèniques al millor espectacle revelació del 2016. La presència internacional arribarà de la mà de la companyia belga de titelles Tof Théâtre i dos més de franceses, Cirque Hirsute i Compagnie S.

El festival

  • Propostes artístiques. Des de dijous i fins diumenge a Esterri d’Àneu –amb una jornada més com a celebració del desè aniversari–, amb una vintena de companyies i un total de 37 propostes artístiques i mes de 80 funcions.
  • Propostes del territori. Des de l’Esperanceta de l’Ecomuseu d’Àneu fins al grup de teatre local Els Xants, passant pels Kina Creu (batucada), els Peta Canyes (grallers) i els bastoners i els diables de les Valls d’Àneu, entre d’altres.
  • Aula de Teatre de Lleida. Com a novetat, La Petiestable 12, la companyia infantil de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, presentarà l’espectacle Lanscape.
  • Tallers complementaris. La programació oferirà així mateix un taller d’estimulació musical per a nadons, de dansa creativa per al públic familiar o d’elaboració de capgrossos perquè els participants puguin ser també protagonistes en la cercavila.
  • Altres activitats. Automaquillatge, sorral de jocs i xocolatada inaugural per a la canalla.

tracking