SEGRE

CELEBRACIONS BALANÇ

Prop de vint mil visitants a les falles de l’Alta Ribagorça

Amb 1.800 fallaires i ple als establiments turístics

Imatge d’una de les baixades de falles de la comarca.

Imatge d’una de les baixades de falles de la comarca.CONSELL COMARCAL DE LA ALTA RIBAGORÇA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La baixada de falles de Llesp va posar fi ahir a la nit a una temporada en què aquesta celebració ha atret uns 20.000 visitants i ha omplert els establiments turístics de l’Alta Ribagorça. Així ho va explicar ahir el consell comarcal, que va citar com a exemple els allotjaments de la Vall de Boí. En aquest municipi, que concentra la meitat de les falles de la comarca (el segueixen les de Vilaller i les del Pont de Suert), l’ocupació turística s’ha situat entre el 90 i el 100% de les places cada cap de setmana.

L’ens comarcal va assenyalar també que vora 1.800 fallaires han participat aquest any en les baixades, sense comptar les falles infantils, i va destacar que el reconeixement de la Unesco, que va declarar aquestes celebracions Patrimoni Mundial fa dos anys, ha reforçat l’interès del públic per aquestes i ha contribuït a convertir-les en un “revulsiu econòmic”.

La declaració de la Unesco ha avivat l’interès per aquesta celebració tradicional

Des d’aleshores, noves àrees d’aparcament i serveis de transport com ara taxis i el Bus Jove han facilitat la mobilitat i han permès que nuclis de petita mida puguin rebre aquesta forta afluència de visitants, que aquest any ha estat similar a la de l’estiu passat.

“Les falles ja rebien molt públic, però la declaració de la Unesco ha suposat un efecte crida”, va valorar en aquest sentit el president del consell comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, que va assenyalar que l’elevat nombre de persones que visiten la comarca amb motiu de les falles “garanteixen un impacte econòmic que és molt positiu a tots els nivells”.

En aquest sentit, Farrero va assenyalar que, a banda d’augmentar l’ocupació i la despesa turística a la comarca mentre dura la temporada de falles, l’atractiu d’aquestes celebracions “contribueix també a captar i fidelitzar visitants perquè hi facin noves estades en el futur”.

tracking