SEGRE

MÚSICA

Acordió per a 4.000 persones

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu tanca la 42a edició lloant “la qualitat de les formacions” || Col·laboració amb intèrprets de Sibèria

La plaça dels Oms de la Seu d’Urgell es va omplir ahir de públic per escoltar el ‘Gran concert Catalunya’.

La plaça dels Oms de la Seu d’Urgell es va omplir ahir de públic per escoltar el ‘Gran concert Catalunya’.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els organitzadors de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu feien aquest dilluns una valoració “més que positiva”, tant de “la qualitat de les formacions” convidades com de l’“agilitat damunt de l’escenari” d’aquesta trobada que demà dimecres celebrarà l’últim dels concerts de la 42a edició, amb el Concert de les 12 nacions a Puigcerdà.

A Lleida, la Seu d’Urgell va acollir aquest dilluns l’últim espectacle (vegeu el desglossament). Jordi Blasco, membre de l’organització, en declaracions a SEGRE, xifrava aquest dilluns en “prop de 4.000” els espectadors que durant el cap de setmana van poder disfrutar dels concerts, sobretot en el plat fort de la nit de dissabte a Arsèguel, quan al voltant de 2.000 persones van assistir al gran concert a la carpa preparada per a l’ocasió.

“Vam aconseguir que un concert que tradicionalment durava més de 4 hores el poguéssim concentrar en 3 hores i 10 minuts, un fet que considerem tot un èxit gràcies al gran esforç de coordinació dels artistes”, va assenyalar Blasco.

A part d’Arsèguel, les poblacions de la Seu d’Urgell i Castellbò han centrat també els concerts més concorreguts del programa d’aquests dies. Blasco destacava el Concert de les 12 nacions de la primera jornada, divendres, als jardins del Seminari de la Seu, amb una assistència d’unes 500 persones, o el de diumenge a la col·legiata de Santa Maria de Castellbò, en el qual unes 200 persones van omplir de gom a gom el temple.

D’altra banda, Blasco va destacar aquest dilluns la presència internacional d’artistes, que aquest any s’ha vist incrementada, va explicar, gràcies a l’acord de col·laboració amb un festival de Sibèria arrab del viatge d’Artur Blasco, impulsor del certamen, el passat hivern.

El festival s’acomiada de Lleida amb un concert de 16 formacions Una plaça dels Oms de la Seu plena d’amants de l’acordió va tancar aquest dilluns l’últim concert de la Trobada amb els Acordionistes a l’Alt Urgell. Unes 500 persones van gaudir amb el Gran concert Catalunya, gratuït i al peu de la imponent catedral, protagonitzat per intèrprets catalans, molts dels quals formats a Arsèguel. Van actuar-hi setze formacions, amb Carles Belda, Josep Vilarrubla i Marc del Pino, Pilar Planavila i Ivan Caro, Erika Weigand o Georgina Fàbregas, entre molts d’altres.

tracking