SEGRE

FESTIVALS

Una commocionada 'Madama Butterfly' encisa a Peralada

L’espectacle va ser concebut a través de tres actes ‘in crescendo’ plens de matisos.

L’espectacle va ser concebut a través de tres actes ‘in crescendo’ plens de matisos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival de Peralada, com ja va passar fa un any amb Turandot, va assolir dilluns l’excel·lència en l’estrena d’una de les seues produccions operístiques, en aquest cas Madama Butterfly, de Giacomo Puccini, ambientada en el Nagasaki de la Segona Guerra Mundial.

El director, Joan Anton Rechi, va comptar per a l’ocasió amb un elenc de luxe en el qual destaquen la soprano Ermonela Jaho (Madama Butterfly), el tenor Bryan Hymel (Pinkerton) i el baríton Carlos Álvarez. Sobre l’escenari van passar també la mezzosoprano catalana Gemma Coma-Albert (Suzuki), Vicenç Esteve (Goro) i Carlos Pachón (príncep Yamadori).

Així mateix, el Cor del Gran Teatre del Liceu va tenir també paper en aquesta estrena de la mà de Conchita García, i la batuta de Dan Ettinger es va encarregar de dirigir des del fossat l’Orquestra Simfònica de Bilbao. La trama d’aquesta particular proposta operística se situa a la ciutat japonesa de Nagasaki, com al llibret original, però aquesta vegada just abans i després del bombardeig que la va destruir.

Joan Anton Rechi ha volgut d’aquesta forma alliberar en certa manera aquesta localitat de l’estigma de la bomba atòmica i reivindicar que és també la de Madama Butterfly.

tracking