SEGRE

MUSEUS

El MNAC demana al ministeri de Cultura 800.000 € pendents

Pepe Serra.

Pepe Serra.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Pepe Serra, ha demanat al ministeri de Cultura que aporti al pressupost ordinari del museu els 800.000 euros que ha deixat de donar, la qual cosa permetria al centre accedir a les grans exposicions internacionals i regularitzar les adquisicions, com fan el Prado i el Reina Sofía.

Serra va afegir que el programa del museu necessitaria “una mica més d’ajuda per créixer i fer alguns projectes internacionals, que generen moviment de visitants, igual que molts barcelonins van en AVE a Madrid a veure l’exposició del Guernica o la d’El Bosco”.

La cita estrella del 2018 serà una gran mostra sobre Dalí i Gala gràcies al patrocini privat

Reconeix que una de les assignatures pendents és “incrementar els visitants de la resta de l’Estat”, que representen tan sols un 4% del total de visites, una cosa que suposa una “anomalia”.

De cara a l’any vinent, el MNAC programarà una gran exposició sobre Gala-Dalí, gràcies a “un patrocini enorme d’una companyia privada, gestionat en quatre anys”. Serra, que va aquests dies amb un retrovisor posat a Sixena i un altre als palaus de la Fira de Barcelona, confessa que en el seu acabat d’inaugurar nou mandat podrà treballar “amb visió de quinze anys” i “imaginar el MNAC del 2029”, una cosa fins ara insòlita.

El museu tancarà aquest any amb 900.000 visitants, una xifra, que, lluny de triomfalismes, convida el seu director a ser “crític” perquè continua arribant a “poca gent” i, com a equipament públic, hauria de ser “socialment més útil”. El museu barceloní prepara també projectes conjunts amb el Prado i intercanvi de col·leccions amb el Reina Sofía.

tracking