SEGRE

RELIGIÓ ESCULTURA

El filó del sant Joan de Benavent

ERC proposa a l’ajuntament que dissenyi souvenirs amb la polèmica imatge i dolços als productors locals || L’objectiu és aprofitar una “oportunitat de promoció”

Veïns de Benavent van instal·lar l’escultura a la façana de l’església dissabte a la matinada.

Veïns de Benavent van instal·lar l’escultura a la façana de l’església dissabte a la matinada.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal d’ERC farà una proposta formal a l’ajuntament de Benavent de Segrià perquè dissenyi souvenirs amb la imatge de l’escultura de sant Joan que dissabte passat alguns veïns van instal·lar a l’església del municipi, malgrat comptar amb l’oposició del bisbat de Lleida. Clauers, arracades, pins, xapes... Qualsevol idea és bona per aprofitar el filó mediàtic que ha generat la controvèrsia entre els veïns del poble, partidaris d’instal·lar l’escultura, i la diòcesi, que ho va prohibir per una qüestió estètica. Així ho va explicar ahir Ferran Accensi, portaveu d’ERC a l’ajuntament de Benavent, que va afegir que “la idea és convertir la polèmica en una oportunitat de promoció per al poble”. A més de proposar els souvenirs a l’ajuntament, ERC també ha traslladat la idea als productors locals perquè dissenyin un dolç amb la imatge del sant. “Hem parlat amb el forner perquè dissenyi un dolç que podria incloure fruita”, producte agroalimentari per excel·lència de la zona.

Veïns de Benavent van instal·lar dissabte a la matinada l’escultura de sant Joan a la façana de l’església. Es tracta d’una escultura encarregada per feligresos a un escultor de la localitat, Ramon Inglés, i que la diòcesi va prohibir col·locar al·legant una qüestió estètica. Per la seua part, el bisbat de Lleida va valorar positivament la implicació dels veïns en qüestions religioses, però va insistir en el fet que l’escultura “no és apropiada per a un monument barroc del segle XVIII”. El bisbe, Salvador Giménez Valls, té previst visitar Benavent aquest diumenge.

tracking