SEGRE

MÚSICA ENTREVISTA

Santi Balmes (Love of Lesbian): «Abans era més fàcil venir a Lleida, no necessitàvem tant aforament»

Cantant i guitarrista de Love of Lesbian

Santi Balmes (Love of Lesbian): «Abans era més fàcil venir a Lleida, no necessitàvem tant aforament»

Santi Balmes (Love of Lesbian): «Abans era més fàcil venir a Lleida, no necessitàvem tant aforament»

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La banda catalana de pop-rock indie Love of Lesbian serà el cap de cartell de la segona edició del San Miguel Music Explorers el pròxim dia 16 de setembre a Lleida, en un esdeveniment amb el qual la marca finalitzarà la celebració del seixantè aniversari a Catalunya. Tres anys després de l’actuació per la Festa Major de Maig, aquest grup barceloní, liderat per Santi Balmes, presentarà a la capital del Segrià el seu últim treball discogràfic, El poeta Halley.

Com convenceria per venir al concert els que no hagin escoltat mai Love of Lesbian?

La veritat és que no ens prodiguem gaire per la Terra Ferma, la qual cosa ja hauria de ser un bon motiu per venir a veure’ns. De fet, quan actuem a Saragossa o Osca sempre vénen fans de Lleida. Considero que serà una bona oportunitat per escoltar ara el nostre últim treball, quan ja ens trobem a la meitat final de la gira, la màquina ja està greixada i la banda ja no passa per sobre dels temes sinó que viu els concerts d’una manera molt intensa i amb variacions. Abans era més fàcil venir a Lleida, no necessitàvem els aforaments actuals. Potser trobem a faltar aquella època. En aquell moment tot ho fèiem entre nosaltres i podíem anar a tocar a qualsevol lloc. Ara tot ha crescut.

Els concerts són diferents després de més d’un any de gira? Cada nit és especial?

Sí, tant per a nosaltres com per als fans cada concert és diferent. Al principi de la gira, cada cita compta amb la singularitat de les first dates, una cosa que no té el disc acabat de publicar que encara no està a la memòria del fan. Quan ha passat un any, el seguidor ja pot incorporar la seua pròpia emoció personal a cadascun dels temes i en directe cadascú els viu amb una intensitat diferent.

L’estiu de l’any 2013 van triomfar a la televisió amb la banda sonora d’una marca de cervesa, i ara seran el cap de cartell del San Miguel Music Explorers de Lleida. És indubtable que els agrada la cervesa.

Sí, sí (rialles)... Bé, avui dia els patrocinadors són absolutament indispensables. De fet, a segons quins llocs, de petita demografia, seria molt difícil anar-hi a tocar sense el suport de les marques.

El 2018 es compliran vint anys de Love of Lesbian. Pensaven aleshores en aquestes dos dècades d’èxit?

No, en absolut, encara que sempre teníem l’esperança de poder dedicar-nos a la música. No pensàvem en una carrera perquè era una incògnita com podia anar-nos a la vida. Per si de cas, sempre hem intentat fer-ho el millor possible.

Enyoren alguna cosa dels seus inicis?

La joventut, clar! I quan escrius cançons has d’anar recordant si ja has compost una cosa semblant en tants anys.

Van començar cantant en anglès i després van passar al castellà. Han pensat en el català?

Sí, alguna vegada ens ha passat pel cap però ara ens trobem en un moment d’expansió també per Llatinoamèrica i crec que no hem acabat una fase de la nostra carrera.

Quina és la pròxima fase?

Estem acabant una banda sonora per a una pel·lícula d’animació i a la tardor de l’any que ve, uns temes per a un espectacle teatral. A mitjans de l’any que ve començarem a treballar en un nou disc.

EL CONCERT San Miguel Music Explorers +Mishima, Renaldo & Clara, Richard & Chris... Fàbrica de San Miguel de Lleida Dissabte, 26 de setembre, a les 18.00 h.  Preu: 22€ (Ticketmaster)

«Abans era més fàcil venir a Lleida, no necessitàvem tant aforament»

«Abans era més fàcil venir a Lleida, no necessitàvem tant aforament»SEGRE

tracking