SEGRE

LITERATURA HOMENATGE

Sant Quirze Safaja també recorda el poeta Màrius Torres

Commemoren el 75è aniversari de la seua mort en aquesta localitat del Moianès

El conseller de Cultura, Lluís Puig, va presidir ahir la presentació dels actes a Sant Quirze Safaja.

El conseller de Cultura, Lluís Puig, va presidir ahir la presentació dels actes a Sant Quirze Safaja.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El 29 de desembre del 1942 moria al sanatori de Puig d’Olena, de forma prematura, per culpa de la tuberculosi, el metge i poeta Màrius Torres, tot just amb 32 anys. D’aquí a poc més de tres mesos es compliran 75 anys de la mort de l’autor de La ciutat llunyana i no només a Lleida s’ultimen diversos actes de record i homenatge. De fet, la localitat on es troba el sanatori en el qual va viure els seus últims set anys el poeta lleidatà, Sant Quirze Safaja, al Moianès, va obrir ahir els actes amb els quals també commemorarà el 75è aniversari de la mort de Màrius Torres.

El conseller de Cultura, Lluís Puig, va presidir la presentació de les activitats que es desenvoluparan fins a finals d’any en aquesta localitat, abans d’una lectura de poemes de Màrius Torres, que va comptar amb la presència de la professora Margarida Prats, una de les màximes especialistes en l’obra del poeta lleidatà, i de l’expresident de l’Ateneu Popular de Ponent, Salvador Escudé, un dels impulsors de l’homenatge que es va rendir l’any passat al poeta a Lleida com a preludi de la commemoració aquest 2017 del 75è aniversari.

Sant Quirze Safaja senyalitza els espais que visitava Torres durant els seus anys a Puig d’Olena

També estava prevista una degustació de la ruta literària que Sant Quirze Safaja ha senyalitzat des del centre històric fins al sanatori de Puig d’Olena, que recorre els espais que Màrius Torres visitava per reflexionar i inspirar-se durant els anys que va residir al municipi.

També tenia previst intervenir-hi, com a fermall poeticomusical de l’acte, la cantautora lleidatana Meritxell Gené, que el desembre passat ja va musicar davant de l’escultura del poeta al Canyeret de Lleida el poema Aniversari de l’autor de Cançó a Mahalta.

A més, en el marc de la Fira de Tardor de Sant Quirze Safaja, es presentaran productes gastronòmics inspirats en el poeta lleidatà i, al desembre, es batejarà la biblioteca de l’escola amb el nom de Màrius Torres.

El conseller de Cultura, Lluís Puig, va presidir ahir la presentació dels actes a Sant Quirze Safaja.

El conseller de Cultura, Lluís Puig, va presidir ahir la presentació dels actes a Sant Quirze Safaja.SEGRE

tracking