SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES ENSENYAMENT

L'Aula de Teatre de Lleida obre el curs amb més de 2.000 alumnes i ple al cicle formatiu

L’Aula de Teatre de Lleida obre el curs amb més de 2.000 alumnes i ple al cicle formatiu || ‘Lliçó’ inaugural del director de TV3, Vicent Sanchis

La companyia de l’Aula de Teatre La Inestable 21 va oferir a l’Escorxador l’última representació de ‘Q’.

La companyia de l’Aula de Teatre La Inestable 21 va oferir a l’Escorxador l’última representació de ‘Q’.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

L’Aula Municipal de Teatre de Lleida va inaugurar ahir el nou curs amb una mica més de 2.000 alumnes inscrits de totes les edats i ple al cicle formatiu de grau superior de Tècniques d’Actuació Teatral, que imparteix des del 2015. L’alcalde, Àngel Ros, va presidir l’acte al Teatre de l’Escorxador, que va comptar amb una lliçó inaugural a càrrec del periodista valencià Vicent Sanchis, professor de Comunicació i director des de fa sis mesos de TV3. Sanchis, que en els últims anys ha format part del jurat del premi teatral Ovidi de Catalunya, de la Fundació Coca-Cola, va fer broma dient que “en la categoria no escolar, sempre recomano a les companyies que no es presentin perquè sempre acaba guanyant La Inestable 21”, la companyia juvenil de l’Aula. Sanchis va comentar que “el teatre es retroalimenta amb la televisió, i del planter d’actors del teatre –com és l’Aula– també s’ha retroalimentat TV3, en què les telenovel·les i la ficció funcionen molt bé”.

Això sí, Sanchis, que va reconèixer que l’accent valencià el va perjudicar fa anys a la televisió, es va comprometre a “intentar que els accents diferents del català convisquin sense que resultin estranys al teleespectador”. Per la seua banda, Àngel Ros va insistir en l’aspiració de l’Aula d’impartir estudis superiors oficials d’arts escèniques i va valorar els 4.000 alumnes que segueixen a Lleida estudis de teatre, música al Conservatori i belles arts a l’Escola Leandre Cristòfol. La nova directora de l’Aula, Mireia Teixidó, va assenyalar que “l’escola se’ns queda petita perquè la gent vol fer teatre, sobretot la franja d’edat juvenil”. La Inestable 21 va posar el fermall amb l’última posada en escena de Q, després de dos anys i vint-i-cinc bolos.

Ros confia que el fre a les obres a la Seu Vella sigui “temporal” L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va mostrar ahir confiança que la frenada anunciada divendres per la Generalitat en la seua participació en les obres de restauració de la Seu Vella, que estava previst que es posessin en marxa abans de finals d’any, sigui una qüestió “temporal”. El conseller de Cultura va criticar que la intervenció estatal dels comptes de la Generalitat paralitza les obres previstes. Ros va desitjar que la intervenció de l’Estat “acabi com més aviat millor i torni a la normalitat institucional”.

tracking