SEGRE

FESTIVALS CINE

Sitges projecta el primer film del lleidatà Francesc Xavier Capell

El lleidatà Francesc Xavier Capell, en una imatge de l’any passat, quan va assistir al festival de Sitges.

El lleidatà Francesc Xavier Capell, en una imatge de l’any passat, quan va assistir al festival de Sitges.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La primera pel·lícula del director lleidatà Francesc Xavier Capell, Científicamente perfectos, tornarà al cine vint-i-un anys després de l’estrena comercial i en la VII Setmana de Cinema Fantàstic de Sant Sebastià. Ara ho farà a la pròxima edició del Sitges –Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya–, que se celebra del 5 al 14 d’octubre.

La pel·lícula es projectarà el dia 12, a la secció Brigadoon. “Es tracta d’una sessió especial i en una jornada amb un marcat accent Paul Naschy, icona del fantaterror i un dels intèrprets del film”, va explicar Capell.Científicamente perfectos va ser el primer film de ciència-ficció en català produït i realitzat íntegrament a Lleida. El director recorda com en el seu moment va aconseguir una considerable difusió i una certa polèmica generada pel fet que

«

mentre alguns mitjans el van qualificar de “grandiós” (Filmaffinity) o “bromista” (El Periódico), un espectador va escriure una carta al director de SEGRE qualificant-lo d’“atemptat contra el setè art”

»

. No és la primera vegada que Capell mostra el seu treball a Sitges. El 2004 va presentar Los ojos del engaño i el teaser d’El guerrero del antifaz, que es va estrenar el 2010 com El caballero del antifaz.

tracking