SEGRE

ARQUEOLOGIA TROBALLA

Descobreixen una nova cambra buida a la Gran Piràmide de Keops

Gràcies a imatges basades en rajos còsmics

Imatge generada per ordinador de la Gran Piràmide de Keops, a Gizeh (Egipte).

Imatge generada per ordinador de la Gran Piràmide de Keops, a Gizeh (Egipte).SCAN PYRAMIDS MISSION/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup internacional de científics ha descobert, gràcies a la física de partícules, una nova cambra buida de grans dimensions a l’interior de la Gran Piràmide de Keops, a Gizeh (Egipte), segons revela un estudi publicat ahir per la revista Nature.

El descobriment va ser possible gràcies a la utilització d’imatges basades en rajos còsmics, la qual cosa demostra com la física de partícules moderna pot revelar nova informació sobre estructures antigues, destaca la revista. A més, la troballa d’aquesta cambra a la més gran de les piràmides de Giza, aconseguida per un grup d’experts del Japó, França i Egipte, podria ajudar a explicar com es va aixecar aquest espectacular monument.

La troballa d’aquesta cambra podria ajudar a explicar com es va aixecar l’espectacular monument

La Gran Piràmide, l’edificació més important del Regne Antic, va ser construïda durant el regnat de Khufu (2550 aC a 2527 aC), segon faraó de la IV Dinastia, el qual Heròdot va anomenar Keops, però els experts desconeixen encara les tècniques de construcció. Per descobrir els misteris que encara s’amaguen al seu interior, els científics van analitzar les imatges generades per una partícula còsmica coneguda com a muó, que s’activa quan partícules subatòmiques procedents de l’espai exterior entren en contacte amb l’atmosfera terrestre. La partícula muó presenta diferents trajectòries quan penetra la pedra o travessa l’aire, la qual cosa permet als investigadors detectar cavitats en estructures sòlides, com la descoberta a la Gran Piràmide. Aquesta gran cambra buida s’estima que té uns 30 metres de llarg i presenta una secció transversal similar a la de la Gran Galeria, que es localitza just sota de la nova cavitat. No està clar de moment quina és la seua estructura exacta o funció.

tracking