SEGRE

POLÍTICA CULTURAL INFRAESTRUCTURES

El Museu, sense bar fins al 2018

El concurs per a la nova adjudicació del servei acaba desert || Cultura prepara una convocatòria al desembre per aconseguir un concessionari

Vista recent del Museu de Lleida, amb la zona del Cafè del Museu tancat en primer terme.

Vista recent del Museu de Lleida, amb la zona del Cafè del Museu tancat en primer terme.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

El Museu de Lleida continuarà sense comptar amb servei de bar cafeteria almenys fins a l’any que ve. El Cafè del Museu va tancar les portes el mes d’agost passat, després d’esgotar-se els quatre anys de la concessió atorgada l’estiu del 2013, i el concurs públic per adjudicar aquesta infraestructura a una nova firma concessionària ha acabat desert. Com va publicar SEGRE l’octubre passat, la Generalitat confiava a reobrir aquest espai a començaments d’aquest novembre, després de constatar l’existència de dos o tres firmes interessades en la concessió. Tanmateix, el responsable dels serveis territorials de Cultura a Lleida, Josep Borrell, va confirmar ahir que “la convocatòria ha quedat deserta”.

Borrell va comentar que, malgrat l’interès mostrat per algunes firmes, “han pesat qüestions de caràcter administratiu, com el fet que havíem d’oferir una concessió provisional fins a finals d’any per tornar a convocar un nou concurs a començaments del 2018, ja amb els nous Pressupostos de la Generalitat o amb els comptes prorrogats”. En aquest sentit, “els interessats no podien arriscar-se a invertir ara per anar l’any que ve a un nou concurs”, va afegir.

Borrell va especificar que “ja estem preparant un nou plec de condicions per poder publicar-les al desembre i que el concurs públic per al bar s’adapti a l’any natural”. El que està clar és que el futur concessionari del servei no obrirà les portes del Cafè del Museu fins al 2018. Això sí, amb unes condicions econòmiques més elevades que les que se satisfeien fins ara, que suposaven un cànon de 6.300 euros anuals (més l’IVA). “Per al nou cànon, estudiem unes xifres d’entre 800 i 900 euros al mes”, va concloure Borrell.

Set anys d’un establiment marcat per la rendibilitat La història del bar cafeteria del Museu de Lleida, inaugurat el 8 de setembre del 2010, ha estat marcada per la rendibilitat i pel preu del cànon establert pel consorci del Museu. Els primers adjudicataris del llavors batejat com a Jardí Clos van acabar tancant l’abril del 2013, després que el consorci els rescindís el contracte per uns deutes acumulats d’uns 12.000 euros. El bar cafeteria va reobrir l’agost del 2013 amb el nom de Cafè del Museu, amb un cànon de 6.000 euros a l’any.

tracking