SEGRE

ART CERTAMEN

Lleida recupera amb 30 poetes el Festival Internacional de Poesia

Del 21 al 24 de novembre amb recitals en diferents escenaris de la ciutat

Un moment de la presentació ahir a la Paeria del Festival Internacional de Poesia de Lleida.

Un moment de la presentació ahir a la Paeria del Festival Internacional de Poesia de Lleida.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida gaudirà la setmana que ve d’un intens programa de recitals amb la celebració del recuperat Festival Internacional de Poesia, en el qual participaran una trentena de poetes entre els dies 21 i 24 de novembre en diferents escenaris de la ciutat. L’alcalde, Àngel Ros, va presentar ahir el festival, que torna a celebrar-se després d’un temps d’absència, ja que del 2005 al 2011 es va celebrar el Mahalta i el 2015, el festival Destí Poesia.

El certamen serà un homenatge al poeta lleidatà Màrius Torres, ara que es compleixen 75 anys de la seua mort, efemèride que Lleida commemora durant tot el 2017 amb la celebració de l’Any Màrius Torres. De fet, el lema del festival és Un present més ample, una cita del poema de l’autor Al present.

La regidora de Cultura, Montse Parra, va explicar que en el compromís de recuperar el festival s’han buscat noves complicitats, com la col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes, que participa en l’organització juntament amb la Diputació, l’aula de poesia Jordi Jové de la Universitat de Lleida, el Gremi de Llibreters, així com el col·lectiu de poetes de la ciutat.

Entre les propostes d’aquest festival, destaquen diverses activitats en escoles i instituts, que convidaran els poetes a les aules, recitals poètics diversos i l’espectacle Màrius Torres, un poeta líric al Teatre de la Llotja a càrrec dels actors Emma Vilarasau, Ramon Madaula i Jordi Bosch, que recitaran una selecció del poemari de Torres i retalls de la correspondència que va mantenir amb l’escriptor i editor Joan Sales, acompanyats pel Quartet Sound Boulevard.

tracking