SEGRE

Méndez de Vigo diu que estudia amb "diligència i deteniment" la petició d'entrega de les obres de Sixena

El ministre de Cultura afirma que el Govern espanyol "sempre acata les sentències", però adverteix que el cas de les peces del Museu de Lleida és "molt controvertit"

Visitants l’any passat al Museu de Lleida davant de quatre fragments de retaule d’alabastre de Sixena.

Visitants l’any passat al Museu de Lleida davant de quatre fragments de retaule d’alabastre de Sixena.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, ha confirmat aquest dijous que ha rebut la providència del jutjat d'Osca que insta a l'entrega de les 44 obres procedents del Monestir de Sixena del Museu de Lleida. El ministre ha assegurat que estudia amb "diligència i deteniment" la petició del jutge", tot i que ha advertit que es tracta d'un cas "molt controvertit".

Méndez de Vigo ha fet aquestes declaracions a preguntes dels peridistes que cobrien l'acte de l'anunci del Premi Cervantes 2017, que ha estat atorgat per a l'escriptor de Nicaragua Sergio Ramírez.

El jutge Antonio Martín González, substitut de la magistrada Carmen Aznar al jutjat de primera instància 1 d’Osca, va dictar dimecres una providència per la qual requereix el ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, responsable provisional de la conselleria de Cultura de la Generalitat per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, perquè ordeni “l’entrega immediata” de les 44 obres originàries del monestir de Sixena que són al Museu de Lleida. A la interlocutòria, el jutge recorda que l’anterior titular del jutjat, Carmen Aznar, va decretar el maig de l’any passat l’execució provisional de la sentència en aquest sentit i exigeix que la Guàrdia Civil tingui dissenyada una operació amb la cronologia concreta per a la presa, trasllat i entrega de les peces, en coordinació amb els tècnics del Govern d’Aragó.

tracking