SEGRE

ENTREVISTA MÚSICA

Josep Montero, cantant d'Oques Grasses: «Viure de la música venent discos ja és cosa del passat»

Josep Montero, cantant d’Oques Grasses

El grup d’Osona actuarà demà a la Llotja.

El grup d’Osona actuarà demà a la Llotja.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Actuen demà a la Llotja en un dels cinc concerts de comiat abans de parar fins al 2019. Per què pren Oques Grasses aquest descans?

Han estat quatre anys molt intensos. Quan vam començar no ens esperàvem tot això. Ens han passat moltes coses molt bones gairebé cada dia i creiem que cal parar per valorar, ser conscients de la sort que hem tingut i digerir-ho abans de decidir cap a on continuar. Mig any per descansar i mig més per gravar un quart disc amb més tranquil·litat.

Què veuran els seus fans a la Llotja? Porten una obra, un registre molt diferent dels seus concerts...

Algú es va il·luminar i va pensar que podíem fer una obra. Em vaig tancar a casa i a partir d’aquí vam començar a escriure un guió, del qual ha acabat sortint una història que parla, com les nostres cançons, de la vida i de l’amor. Hi ha temes dels tres discos i alguns que hem compost nous i formaran part del quart disc.

Els ha costat adaptar-se al teatre després de tant rodar per escenaris de festes majors?

Havíem tocat en algun teatre i ens havia agradat l’experiència. És molt gratificant i motivador tenir una posada en escena. Ens posem nerviosos perquè és una història en la qual no hi pot haver errors. És molt diferent d’un concert, un canvi de registre total i més responsabilitat.

Quin balanç fa d’aquesta primera etapa d’Oques Grasses?

Molt bo. Vam començar sense res, sense disc i gairebé sense sortir d’Osona i des d’aleshores tot han estat notícies bones. Gires internacionals, premis... Per això ens ha semblat interessant parar perquè mentre estàs en la voràgine és difícil ser conscient. Parar per trobar-ho a faltar i tornar amb més força.

Oques Grasses permet descarregar la seua música gratis a internet. És viable viure de la música així?

Creiem que tal com funcionen avui dia les xarxes, el que importa és que la música arribi a la gent i que vagi als concerts perquè on podem guanyar-nos la vida és en el directe. Viure de vendre discos és ja una cosa del passat. Encara que també els venem, per allò del romanticisme! Com a grup no ens va enganxar la pirateria però sí com a consumidors. Ha afectat sobretot les discogràfiques, però nosaltres no en tenim i tampoc no creiem que faci falta. Veig futur en el món de la música. Ara pots mostrar-la al món a la xarxa i això dóna molts avantatges.

tracking