SEGRE

Reñé diu que si el ministre vol fer de conseller de Cultura, “ho faci amb totes les conseqüències”

Reclama a Méndez de Vigo que eviti la disgregació de les obres de Sixena

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimecres continuen les reaccions a l’ordre del ministre de Cultura, Íñigo Ménez de Vigo, d’entregar a l’Aragó les 44 peces de Sixena que es troben al Museu de Lleida. Aquest matí, a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), on se celebra un congrés internacional sobre la figura de Gaspar de Portolà, representants d’institucions lleidatanes han defensat de nou la unitat de la col·lecció del Museu de Lleida.

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha demanat al ministre que, si vol exercir de conseller de Cultura, “ho faci amb totes les conseqüències”. És a dir, evitant la disgregació de les obres, tal i com va acordar el Consorci del Museu de Lleida, integrat per Generalitat, Diputació, Paeria, Bisbat de Lleida i Consell Comarcal del Segrià.

D’altra banda, l’historiador Josep M. Solé i Sabaté, director del congrés Gaspar de Portolà i la Califòrnia del segle XVIII’, ha denunciat la falta de llibertat arran de l'actual moment polític.

El congrés se centra en la revisió i el debat historiogràfic sobre la vida de Gaspar de Portolà, així com en l'anàlisi del context sociopolític en el qual Portolà dugué a terme la culminació de la seva carrera militar, a la Califòrnia del segle XVIII.

Es tracta d’un dels actes centrals del 75è aniversari de la fundació de l'IEI.

El congrés sobre la figura de Gaspar de Portolà, a l'IEI-

Reñé diu que si el ministre vol fer de conseller, “ho faci amb totes les conseqüències”Itmar Fabregat

tracking