SEGRE

Méndez de Vigo rebutja avaluar la decisió sobre béns de Sixena

"Jo acato les sentències i les compleixo", afirma el ministre

Íñigo Méndez de Vigo va ordenar l’entrega de l’art com a ‘titular’ de la conselleria per l’article 155.

Íñigo Méndez de Vigo va ordenar l’entrega de l’art com a ‘titular’ de la conselleria per l’article 155.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, ha indicat aquest dijous que acata la decisió judicial sobre els béns de Sixena, però ha rebutjat valorar el contingut del fallo i opinar sobre la "controvèrsia" sobre on han de ser. "Les decisions judicials cal complir-les, jo no entro en el contingut d’una decisió judicial, no entro mai, jo les acato i les compleixo. (...) Respecte al contingut, si han de ser allà o no, això és una controvèrsia en la qual cadascú opina el que vulgui, jo no opino res sobre aquesta qüestió", ha afirmat.

Méndez de Vigo ha avançat que ha començat a complir l’ordenat pel tribunal, que ha sol·licitat una relació dels objectes, la seua ubicació i estat de conservació: "El jutge em demana que faci una sèrie de coses i he començat a fer-les".

En la clausura de la XV Jornada de Periodisme de l’Associació de Periodistes Europeus, el portaveu del Govern ha insistit que "hi ha un jutge que ha jutjat" i una audiència que ha ratificat avui el contingut de la sentència.

L’Audiència d’Osca ha confirmat avui la sentència dictada pel Jutjat de Primera Instància núm. 1 de la capital altaragonesa que ordena a la Generalitat de Catalunya a tornar 44 peces del patrimoni històric del Monestir de Sigena.

"Si tots haguéssim complert les sentències judicials i les decisions del Tribunal Constitucional des d’un principi crec que ens hauríem estalviat bastantes parts doloroses en els últims temps", ha dit el ministre.

Preguntat sobre si està disposat a ordenar el trasllat dels frescos de Sixena, Méndez de Vigo ha aclarit que aquest material artístic segueix un altre procés judicial diferent de les 44 peces sobre les quals s’ha pronunciat l’Audiència d’Osca, si bé ha asseverat que complirà el que disposi el jutge en el futur.

Méndez de Vigo ha insistit que hauria preferit que aquesta "controvèrsia" s’hagués resolt amistosament en lloc d’en els tribunals.

tracking