SEGRE

MÚSICA HISTÒRIA

Cap a la Fundació Granados

La família donarà el seu llegat a Lleida per seguir difonent la figura del músic lleidatà || La reestrena de ‘Gaziel’ i ‘Picarol’ culmina la commemoració

Representació ahir a l’Auditori de Lleida de ‘Gaziel’ i ‘Picarol’, en la clausura de l’Any Granados.

Representació ahir a l’Auditori de Lleida de ‘Gaziel’ i ‘Picarol’, en la clausura de l’Any Granados.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va anunciar ahir que proposarà en el ple municipal la constitució de la Fundació Enric Granados per seguir amb la tasca de divulgació de la figura i obra del músic lleidatà. Ros va presidir la reunió final de la comissió de l’Any Granados, que ha commemorat al llarg d’aquest 2017 el 150 aniversari del naixement del compositor de Goyescas, després que l’any passat es dediqués al centenari de la seua mort. Ros va explicar que la iniciativa de la fundació compta amb el beneplàcit de la família, que “té interès a donar el seu llegat, format per llibres, partitures i altres documents, per a la seua conservació i divulgació”.

Lleida va culminar l’Any Granados amb la representació a l’Auditori dels drames lírics Gaziel i Picarol, a càrrec de l’Ensemble Orquestra de Cadaqués, que tornarà a interpretar-los avui al Palau de la Música Catalana de Barcelona, amb quatre veus solistes i el Cor de Cambra de l’Auditori. El públic va gaudir d’una reestrena centenària, ja que les partitures d’aquestes dos “joies del teatre líric català” estaven en parador desconegut fins que des de la formació musical gironina, dirigida per Jaime Martín, van poder recuperar-se gràcies a unes fotocòpies que va realitzar un musicòleg anglès el 1992 en una editorial de París per elaborar la seua tesi.

Entre els fruits de l’Any Granados val a destacar les representacions d’uns altres dos treballs escènics destacats del compositor, Follet i Goyescas; un gran nombre de concerts en els quals s’ha pogut escoltar bona part de la seua obra; o l’edició de diversos llibres, organització de jornades i exposicions (vegeu el desglossament).

Estrena de la mostra ‘on line’ sobre l’artista A l’Auditori també es va estrenar la versió on line de l’exposició Granados, de París a Goya, que es va veure al Museu de Lleida i el Museu de la Música de Barcelona, i que ara ja pot consultar-se a internet gràcies a la col·laboració de Google Cultural Institute. Reuneix fins a 91 imatges, amb pintures, dibuixos, partitures, àudios i documents, com ara fotografies o cartes personals.

Representació ahir a l’Auditori de Lleida de ‘Gaziel’ i ‘Picarol’, en la clausura de l’Any Granados.

Representació ahir a l’Auditori de Lleida de ‘Gaziel’ i ‘Picarol’, en la clausura de l’Any Granados.MAGDALENA ALTISENT

tracking