SEGRE

CINE ACTIVITATS

Joves graven la música d'un vídeo per a l'Animac

Als Bucs de la Bordeta, en un taller de la línia pedagògica del festival || Amb la col·laboració de membres de Koers i la JOP

Alguns dels joves del taller d’Animac, ahir als Bucs d’Assaig de la Bordeta de Lleida.

Alguns dels joves del taller d’Animac, ahir als Bucs d’Assaig de la Bordeta de Lleida.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de joves i adolescents de Lleida van participar ahir als Bucs d’Assaig de la Bordeta en l’enregistrament de la banda sonora per a un videoclip que estan realitzant en un taller organitzat per Animac, la regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones i el Centre d’Art Contemporani La Panera. Es tracta d’una de les primeres activitats previstes durant aquest curs de la línia pedagògica de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya Animac, la pròxima edició de la qual se celebrarà del 22 al 25 de febrer.

Val a recordar que un dels apartats en els quals el festival ha incidit més en els últims anys és precisament al vessant pedagògic, establint llaços entre el cine d’animació i l’educació a través de nombroses activitats en les quals col·laboren escoles i entitats de la ciutat i el territori.

La pròxima Mostra de Cinema d’Animació de Catalunya Animac, del 22 al 25 de febrer

En aquest context, l’artista multidisciplinari Jero Martínez, de The-Color-Lab, dirigeix el projecte artisticopedagògic Tod@s somos libres, que culminarà amb l’estrena d’un videoclip amb la música com a eix temàtic. El taller parteix de la composició d’una cançó a càrrec dels joves participants, amb una lletra que combina les diferents llengües maternes dels menuts i amb un missatge conjunt d’implicació social, vist i articulat des de la seua pròpia perspectiva.

La lletra del videoclip actua de story board i són els joves els que decideixen com visualitzar les diferents estrofes i com traslladar-les a la tècnica i el llenguatge visual d’animació en stop motion. Per guiar i orientar el procés musical, els participants en el taller també compten amb la col·laboració de Guille i Kelvin, de la banda lleidatana de reggae Koers, i els violoncel·listes Andrea i Raúl de la Jove Orquestra de Ponent (JOP).

tracking