SEGRE

ESNOTICIA

Àmplia cobertura sobre el conflicte de Sixena a la premsa internacional

Els periodistes van seguir l’operació des de la matinada.

Els periodistes van seguir l’operació des de la matinada.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gran expectació mediàtica ahir a les portes del Museu de Lleida, amb una multitud de periodistes congregats a l’espera que es fes efectiva l’entrada de la Guàrdia Civil i el trasllat de les obres a Vilanova de Sixena. Unes hores de tensió de les quals també es van fer ressò nombrosos rotatius i cadenes d’informatius d’àmbit internacional. El diari britànic Daily Mail va posar el focus d’atenció en les protestes dels ciutadans davant de la presència policial al Museu.

També va recollir les declaracions de l’expresident Carles Puigdemont assegurant que el retorn de les obres es va portar a terme “utilitzant la força policial, com sempre.” Per la seua part, The Telegraph titulava així un article diumenge: “Catalunya es prepara per a la violència després de les decisions judicials que ordenen la confiscació dels béns religiosos.” En el text, recalquen que la decisió arriba “després de més de dos dècades de batalla” i que “s’ha convertit en un punt àlgid de la crisi d’independència”.

La BBC també es va fer ressò sota el titular “Espanya s’emporta les obres de Lleida”, mentre que, a la seua pàgina web, el Financial Times parlava de “La presa de l’art del museu català desperta la ira separatista”. Finalment, el nord-americà The Washington Post recollia que “els manifestants s’oposen a la devolució dels béns a Catalunya”. Per la seua banda, periodistes de Reuters i d’Associated Press van fer directes des del Museu de Lleida.

tracking