SEGRE

El Museu mantindria buit durant un mes l'espai de les obres de Sixena

Segons el seu director, perquè els visitants puguin veure "la imatge de la vergonya", mentre que l'equipament obre portes de forma gratuïta tota la setmana "per agrair el suport dels lleidatans"

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu de Lleida intenta aquest dimarts recuperar la normalitat. Aquest matí continuaven les visites a l'equipament lleidatà, tot i que amb set peces menys a les seues lleixes. El director del museu, Josep Giralt, ha explicat que l'espai de les obres de Sixena restarà buit almenys durant un mes perquè els visitants puguin veure "la imatge de la vergonya".

Giralt també ha explicat aquest dimarts que el museu obrirà de forma gratuïta durant tota la setmana com a mostra d'agraïment al suport dels lleidatans a l'equipament.

Pel que fa a l'oli sobre tela desaparegut i que estava inclòs a la llista de les 44 peces que volia l'Aragó, Giralt assegura que està desaparegut des del 2012, quan es van fer obres al Palau del Bisbe on estava exposat en un dels passadissos.

Els responsables del Museu de Lleida confien ara en un nou recurs per reclamar les obres de Sixena. Amb tota seguretat, el Consorci decidirà interposar-lo durant la pròxima reunió, el 4 de gener. Es tracta d'un recurs al Tribunal Suprem que, tot i que pot estar anys en resoldre's, es confia que serveixi per recuperar les 44 obres.

L'espai que ocupaven obres de Sixena al Museu de Lleida

El Museu de Lleida mantindrà buit durant un mes l'espai de les obres de SixenaLleonard Delshams

El director del Museu de Lleida, Josep Giralt, atén els mitjans aquest dimarts.

El Museu de Lleida mantindrà buit durant un mes l'espai de les obres de SixenaLleonard Delshams

tracking